Så kunde landslaget byta om virusfritt

Jakten går på Smittan, den med stort S. När juniorlandslaget i ishockey kom till Enköping fick ESK:s marknadschef Joachim Jensen visa hur han tycker att mikroorganismerna ska jagas bort.

  • Publicerad 11:02, 7 sep 2020

Visst är det lite ”Ghostbusters” över den här?

Det går att göra ett omklädningsrum rent på sånt som kan orsaka sjukdom på flera sätt.

Enligt Joachim Jensen finns det dock bara ett enda sätt som fungerar att göra tre gånger under en ishockeymatch, en gång per period.

Vid landskampen fick Jensen tillfälle att demonstrera det medel hans företag Removeit fått ensamrätt att använda i Sverige.

– Landslaget har godkänt metoden och den är godkänd enligt EU:s alla krav, det känns väldigt bra för oss, säger Joachim Jensen.

Han demonstrerar och det är likt ett moln av ånga som skjuts ut ur behållaren.

– Visst är det lite ”Ghostbusters” över den här, säger han med ett garv.

Används även av taxi

Han påpekar att vi nu råkar vara i ett omklädningsrum och att sporten förvisso är ett stort användningsområde för metoden, men långtifrån det enda området.

Jensen säger:

– Enköpings taxi använder det till exempel, om de kört någon som de tror eller vet är sjuk kan de spraya bilen och så är den klar på bara ett litet tag – ska man göra ren en bil med kemikalier till exempel tar det betydligt längre tid och de metoder som används i dag är hälsofarliga.

För att visa hur ofarligt medlet är stoppar han fingret i vattnet och slickar på det.

En svag doft av klor kan anas när han sprutar i omklädningsrummet inför match.

Samma lukt som i badhuset?

– Ja, fast det är mycket lägre klorhalt i det här, 99 procent är vatten, säger Jensen.

Andra användningsområden?

– Överallt där man vill döda encelliga mikroorganismer, det vill säga virus, bakterier, sporer och mögel, det kan vara på bussar, i samlingslokaler, skolor, restauranger, det finns inga gränser.

Coronapandemin måste ha kommit perfekt för er?

– Vi som så många andra har närstående och vänner som drabbats hårt av covid-19 så vi hoppas att det här är över så snart som möjligt. Rent och fritt från virusspridning kommer man nog alltid vilja ha.

Medlet är enkelt beskrivet elektriskt laddat vatten med en hög redox potential som förstör virusets membran och dödar det.

Joachim Jensen

Ålder: 38.

Bakgrund: Hockeyspelare som blev företagare, sålde sitt bemanningsföretag för en tid sedan.

I dag: Driver Removeit tillsammans med flera kollegor, står för den huvudsakliga marknadsföringen.

Visa merVisa mindre

De är på jakt efter att hjälpa fler

Nyheter Med 200 000 kronor i kassan vill den nystartade föreningen Victoria göra gott. – Vi vill att alla ska ges samma chans i livet att utvecklas till sitt allra bästa jag, säger Arne Wåhlstedt, ordförande.fredag 18/9 11:42

Stöld på ICA Maxi funkar inte

Nyheter Två stölder kunde avslöjas på ICA Maxi under torsdagen. I båda fallen var det vuxna personer som försökte ta med sig varor utan att betala – men som upptäcktes och stoppades då de gick ut.fredag 18/9 10:33