Så här såg det ut utanför Tele 2 Arena inför Hammarbys match mot Örebro tidigare i veckan. Foto: Per Brandt

Så laddar Globens krogar för superderbyt

Det vankas hyperlokalt derby när tabellettan Djurgårdens IF och tabelltrean Hammarby IF ryker samman på den gemensamma hemmaarenan Tele2 arena nu på söndag. Så här förbereder sig tre krogar i området.

  • Publicerad 09:00, 6 okt 2019

Globen Star

– Vi har vanligtvis både djurgårdare och hammarbyare här, så vi kommer inte att släppa in en särskild supportergrupp framför en annan. Men vi har vakter, så de avgör vilka de anser kan vara här under lugna omständigheter, säger restaurangchef Johanna Frykholm.

Hur laddar ni upp?

– Vi har fyllt på med mycket öl och ser till att vi kommer ha mycket personal.

Taco Bar, TOLV Stockholm

– Tidigare har det varit många hammarbyare här, men på senaste tid har det förekommit många djurgårdare också. Antagligen för att de leder serien, säger medarbetaren Calle Persson.

Hur förbereder ni er?

– Vi kommer se till att vi har extra många nachotallrikar, för det är de som går åt mest. Vi kommer även ha mycket personal på plats.

Förberedd. Enligt restaurangchefen för Globen Star, Johanna Frykholm, är alla välkomna så länge de sköter sig väl. Foto: Albin Tingstedt

Planering. Taco Bar-medarbetaren Calle Persson kommer se till att allt är påfyllt inför matchen. Foto: Albin Tingstedt

Anonym krog

En tredje krog, som vill vara anonym för att inte stöta sig med någon supportergrupp, har som policy att bara ta emot hemmalagets supportrar vilket är Djurgården på söndag.

– Det är en säkerhetsåtgärd. Men det är oftast städat under derbyn, däremot har stämningen vid matcher blivit hätsk på sistone. Det är en negativ utveckling, säger en medarbetare.

Hur laddar ni upp?

– Vi laddar med många glas och fat och ser till att allt finns. Men vi ser också till att ha plastglas och vi stoppar undan saker som kan användas för att skada andra, som brödknivar.