Så lyckas du med nyårsdukningen

  • Publicerad 15:01, 20 dec 2017

Blommor är, enligt mig, bästa sättet att göra dukningen både personlig och vacker.

Att förbereda en nyårsmiddag kan vara både roligt och utmanande men också lite prestationsfyllt, då det kommer en del förväntningar med att fira in det nya året.

För mig och många andra så är halva grejen att få göra en fin dukning, eller kanske till och med hela grejen. Men det finns en del knep att ta till för att inte slå knut på sig själv. Har man redan varit värd för en julmiddag så är kanske orken så här i slutet på året inte på topp. Så med lite enkla medel kan du ändå få ett vackert dukat bord.

Blommor är, enligt mig, bästa sättet att göra dukningen både personlig och vacker. Denna årstid passar det utmärkt med att använda sig av till exempel granris eller andra gröna kvistar. Och att använda sig av den annars ganska så juliga blomman julstjärnan i vitt så blir den genast lite mer fest och passar även till nyårsdukningen.

Den mindre storleken passar perfekt som bordsdekoration, och i stället för traditionell kruka har jag valt att sätta dem i glasburkar som jag tagit bort locken på.

Att duka ett bord är som att inreda ett rum. Jag vill ha en färgskala, en stil och olika material. I färgskalan försöker jag hålla mig till tre, eventuellt fyra färger.

Exempelvis vitt, grönt, beige för en sober, lite mer lyxig dukning och exempelvis grått, rosa, antikmässing och grönt för en lite mer rustik dukning.

Båda dukningarna har en avslappnad känsla då jag valt en ostruken linneduk till bägge. Även porslinet är det samma men i olika färg. Så basen har egentligen samma utryck men med de olika färgtemana och detaljerna runt omkring får dukningarna varsin stil.

Båda dukningarna passar lika bra till jul som nyår men om du vill ha en lite mer julig dukning så byter vi den vita duken till mörkgrön för att ta upp en av julens stora färger.

Hoppas ni fått lite inspiration inför kommande högtidsmiddagar. Jag önskar er en fin jul och nyår, så ses vi igen 2018.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter