P-bot. Näst flest p-böter i länet skrevs ut i Håbo förra året. Foto: Most photos

Så många felparkerade i Håbo förra året

Håboborna sticker ut i statistiken över felparkerade bilar. Så många p-böter skrevs ut i Håbo förra året.

  • Publicerad 15:17, 29 aug 2017

Många Håbobor felparkerar. Det visar Transportstyrelsens siffror över antal utfärdade p-böter som Nyhetsbyrån Siren har satt i förhållande till folkmängden.

Totalt skrevs det ut 1051 parkeringsböter i Håbo förra året. I förhållande till folkmängd gör det Håbo till den näst mest p-bötertätaste kommunen i länet. 51 böter per tusen invånare. Bara Uppsala är värre. Ganska mycket värre dessutom. Där skrevs 24 332 böter ut förra året. 113 per tusen invånare.

Solnaborna lappas mest i hela landet. 2016 gjorde de 569 felparkeringar per tusen invånare.

– I Solna är dagbefolkningen dubbelt så stor som nattbefolkningen, främst beroende på de många arbetsplatser som finns här. Solna har även fler bilar per invånare jämfört med närliggande kommuner och riket generellt, så att det utfärdas fler parkeringsanmärkningar per invånare i jämförelse är logiskt, säger Andreas Evestedt, stadsmiljöchef i Solna stad, till Nyhetsbyrån Siren.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Inbrott på förskola

Det är inte bara barn som vill leka inne på förskolan Nybygget. Fast några vuxna personer kunde inte hantera sin längtan efter leksaker på rätt sätt.söndag 24/6 12:40

Musikkvällar på lanthandeln

En artikel ur Sommar E18 Krägga Café och Lanthandel öppnade för lite mer än ett år sedan och är idag välbesökt både i butiken och kaféet och lockar många med sina musikkvällar.tisdag 19/6 22:31

Senaste numret

Bålstabladet