Tillökning. Det blir fler poliser i lokalpolisområde Rinkeby under året. Foto: Mostphotos

Så många fler poliser får Järvaområdet under 2019

De närmsta tre åren ska Rinkebypolisens personalstyrka växa rejält. I år väntas en förstärkning på drygt 20 poliser.

  • Publicerad 15:39, 8 jan 2019

Underbemanningen inom polisen är ett faktum i hela landet och märks även i prioriterade lokalpolisområden som Rinkeby, där Spånga, Kista och resten av områdena runt Järvafältet ingår.

Eftersom Rinkebypolisen har hand om några av landets "särskilt utsatta områden", är området prioriterat. Bemanningsproblemen är därför inte lika stora som på andra håll, berättar Patrik Eliasson, gruppchef på kansliet i Rinkeby.

Har stått still

– Både vi och andra områden behöver växa. Eftersom vi är stora stöttar vi andra områden idag, det kommer vi ifrån om de blir fler, säger Patrik Eliasson.

Under 2018 har rekryteringen av nya poliser till Rinkeby därför stått still. Men i år rör det på sig, då runt 20 nya poliser ansluter. Nio stycken nu i början på året och drygt tio aspiranter från polishögskolan i april.

Förstärkningen har stor betydelse, enligt Patrik Eliasson.

– Det innebär att vi kan satsa mer på förebyggande arbete. Som samarbeten med skolor och näringsidkare, jobba mer mot buskörning, vara mer synliga och med narkotikainsatser, säger han.

År 2022 ska Rinkebypolisen vara en styrka på 240 personer, jämfört med dagens cirka 170. Det är inräknat både poliser och civilanställda och det kommer att behövas fler av båda kategorier.

I ökningen med 70 anställda ingår också ett 30-tal som jobbar mot grova brott. Idag är de utlånade och jobbar över hela norra Stockholm, inte bara Rinkeby.

Georgisk mat har flyttat in i Abrahamsberg

Nyheter Ny krog har tagit över på Drottningholmsvägen Glöm sushi, thai och hamburgare – nu är det grytor och röror som gäller. I alla fall i Abrahamsberg, där Brommas enda georgiska restaurang har öppnat upp.tisdag 25/6 16:54

Djurklinik kan flytta till gammalt stall

Nyheter Försöker byta lokaler Sen några månader tillbaka har djurkliniken i Hässelby strand försökt byta lokal — men de har stött på patrull. Stadsbyggnadskontoret tyckte inte att en djurklinik skulle passa i de tilltänkta...tisdag 25/6 16:49

Vi är Västerort

Stockholm Direkt