Hur mycket hus får jag för en miljon kronor? Foto: GUN PERSSON LJUSNE

Så många kvadrat får du för en miljon i Vallentuna

Mäklarstatistik visar att Vallentuna hamnar på femte plats i länet när det gäller att få mest kvadratmeter villa för en miljon. Gissa – hur många får man?

  • Publicerad 13:14, 21 apr 2017

För en miljon kronor får du antingen en minietta i Stockholms innerstad eller en rymlig tvåa i Nynäshamn. I Vallentuna ger dig en miljon 29 kvadratmeters villa. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings nya kartläggning av hur många kvadratmeter lägenhet eller villa du får för en miljon kronor i länet.

Stockholms kommun toppar listan över var i landet du får minst kvadratmeter bostadsrätt för pengarna. Minst villayta för samma slant får du på Lidingö, endast 14 kvadratmeter. Det ger dig hela 40 kvadratmeter villa i Norrtälje, som är det mest "prisvärda" alternativet i Stockholms län.

– Amorteringskrav samt ökade boendekostnader och priser i innerstaden gör att allt fler söker sig ifrån de mest centrala delarna av Stockholm. Både Norrtälje och Nynäshamn ligger på pendlingsavstånd till storstadens omfattande utbud av jobb och nöjen men erbjuder samtidigt närhet till skärgård, natur och mer kvadratmeter för pengarna. Det här är en trend som förmodligen kommer att hålla i sig och bidra till att priserna fortsätter att öka i kranskommunerna även framöver, säger Angelica Hermansson, fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling.

Topplistorna för Stockholms län

Topplista villor: Flest antal kvm för en miljon kronor

Norrtälje kommun 40 kvm
Nynäshamns kommun 32 kvm
Södertälje kommun 31 kvm
Salems kommun 31 kvm
Vallentuna kommun 29 kvm

Topplista villor: Minst antal kvm för en miljon kronor

Lidingö kommun 14 kvm
Danderyds kommun 15 kvm
Nacka kommun 17 kvm
Stockholms kommun 18 kvm
Sollentuna kommun 20 kvm

Topplista bostadsrätter: Flest antal kvm för en miljon kronor
Nynäshamns kommun 40 kvm
Norrtälje kommun 38 kvm
Södertälje kommun 36 kvm
Salems kommun 33 kvm
Sigtuna kommun 32 kvm

Topplista bostadsrätter: Minst antal kvm för en miljon kronor
Stockholms kommun 14 kvm
Sundbybergs kommun 17 kvm
Danderyds kommun 17 kvm
Solna kommun 17 kvm
Lidingö kommun 18 kvm

Källa: Mäklarstatistik

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentuna är stadsbornas odlingsoas

Nyheter "Gräver och tar ett glas tillsammans" Till vardags bor de i stan – men på våren är det Lövsättra fritidsby i Vallentuna som gäller för Kikki Svanbäck, Ingrid Andersson och Ingegerd Spjälkeby. Här berättar de om odlingen och...fredag 18/5 17:26