Strömlöst. Tung snö har lett till många elavbrott i februari. Foto: Mostphotos

Så många timmar utan el har Vallentuna haft i år

Alfrida i januari och snökaos i februari. Året har inte börjat bra för Vallentuna elkunder. I dag slogs elen ut ännu en gång.

  • Publicerad 11:45, 13 feb 2019

Året har börjat med flera elavbrott i Vallentuna. I januari låg elavbrotten på hela 7,7 timmar i snitt per kund.

– Det berodde på stormen Alfrida som fick stora konsekvenser. Bortsett från stormen hade vi ett ytterligare avbrott i januari, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

I februari har kommunen än så länge en genomsnittlig avbrottstid på en timme. Avbrottet den 7 februari bidrog stort till att dra upp snittet. Då blev drygt 10 000 hushåll utan el på grund av ett fel på stamnätet som sedan gick vidare ut i Ellivios lokala nät.

I dag blev samma hushåll utan el en kort stund igen.

– Avbrottet varade bara tio minuter denna gång. Vattenfall hade en tekniker som var ute idag för att felsöka förra veckans avbrott och i samband med det arbetet slogs elen ut, säger Jonatan Björck.

Utöver problemet med stamnätet har det varit 13 enskilda fel i Vallentuna i februari. Dessa har orsakats av träd som fallit eller tyngts ner av den tunga snön.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Roslagsbanan ersätts med buss under påsken

Nyheter LISTA: Så går bussarna när tågen står still Resenärer med Roslagsbanan får ta bussen i påsk. Det eftersom arbetet med att bygga ut till dubbelspår pågår under veckan.måndag 18/3 17:05

Vallentunabor demonstrerade för klimatet

Nyheter "Många bra samtal" I fredags samlades människor världen över för att demonstrera för klimatet. På Tuna torg i Vallentuna samlades upp emot 50 personer.måndag 18/3 16:58