Strömlöst. Tung snö har lett till många elavbrott i februari. Foto: Mostphotos

Så många timmar utan el har Vallentuna haft i år

Alfrida i januari och snökaos i februari. Året har inte börjat bra för Vallentuna elkunder. I dag slogs elen ut ännu en gång.

  • Publicerad 11:45, 13 feb 2019

Året har börjat med flera elavbrott i Vallentuna. I januari låg elavbrotten på hela 7,7 timmar i snitt per kund.

– Det berodde på stormen Alfrida som fick stora konsekvenser. Bortsett från stormen hade vi ett ytterligare avbrott i januari, säger Jonatan Björck, presschef på Ellevio.

I februari har kommunen än så länge en genomsnittlig avbrottstid på en timme. Avbrottet den 7 februari bidrog stort till att dra upp snittet. Då blev drygt 10 000 hushåll utan el på grund av ett fel på stamnätet som sedan gick vidare ut i Ellivios lokala nät.

I dag blev samma hushåll utan el en kort stund igen.

– Avbrottet varade bara tio minuter denna gång. Vattenfall hade en tekniker som var ute idag för att felsöka förra veckans avbrott och i samband med det arbetet slogs elen ut, säger Jonatan Björck.

Utöver problemet med stamnätet har det varit 13 enskilda fel i Vallentuna i februari. Dessa har orsakats av träd som fallit eller tyngts ner av den tunga snön.

Man föll ut ur fönster på särskilt boende i Täby

Nyheter "En otäck händelse" En man bröt foten efter ett fall från ett fönster på ett särskilt boende i Täby. Nu har boendet gjort en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.tisdag 21/5 16:51

Alexander från Danderyd ska snacka ledarskap med FN

Nyheter Vill påverka världen positivt 16-årige Alexander Westford från Danderyd ska åka till Washington för en internationell konferens om ledarskap. En av dem han ska träffa är FN:s generalsekreterare.tisdag 21/5 11:39
Stockholm Direkt