Drygt 3 000 vovvar var registrerade i Järfälla förra året. Bilden är en genrebild. Foto: Kiki Beije

Så många vovvar bor i Järfälla

Var 23:e Järfällabo är husse eller matte till en vovve visar ny statistik.

  • Publicerad 11:51, 26 jan 2018

Voff voff! 3 282 – så många hundar fanns registrerade i Järfälla under 2017 visar ny statistik från Jordbruksverket. Det innebär att ungefär var 23:e Järfällabo har en vovve i hemmet (med reservation för att vissa ägare kan vara husse eller matte åt fler än en fyrbent vän).

2011 låg antalet hundar på 2 831, men så har också den mänskliga befolkningen i kommunen ökat sedan dess.

Schäfer vanligaste rasen

De vanligaste hundraserna i Järfälla 2017 var schäfer (105), följt av labrador retriever (104), yorkshireterrier (92), golden retriever (86) och korthårig chihuahua (81).

Om din vovve har ett namn som Molly, Bella, Charlie, Ludde eller Wilma är den inte ensam. Det var nämligen de vanligaste hundnamnen nationellt i fjol.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya skyltar ska få föräldrar att bete sig på läktaren

Sport Ordningsregler sätts upp på Järfällas idrottsplatser Att föräldrar skäller på domare och tränare från läktarplats är ett problem som flera idrottsföreningar i Järfälla upplever. Nu hoppas man att nya skyltar med ordningsregler ska ändra på den saken.måndag 21/5 16:13

Så ska fåglarna dra nytta av nya t-banan

Nyheter Åtta meter högt torn ska hjälpa bevingade "Järfällabor" Hittills är det nog främst människor som glatts åt tunnelbanans utbyggnad till Barkarby. Men om några år kan även fåglar dela glädjen.måndag 21/5 11:43