Priser. Det nya badet som ska stå klart 2022 kommer ha lite dyrare entréavgifter än Norskogsbadet. Foto: Täby kommun

Så mycket ska det kosta att bada i nya Täbybadet

2022 kommer Täbys nya badhus att stå klart i Täby park. Så här mycket kommer det att kosta att bada.

  • Publicerad 12:09, 12 dec 2019

2022 kommer den nya simhallen som ska ligga vid Bergtorpsrondellen i området Täby park att stå klar. Nu är det bestämt vad det kommer att kosta att gå in i badet.

Beslutet klubbades av kultur- och fritidsnämnden tidigare i år men upphandlingen av driften av badhuset är ännu inte påbörjad.

– Vi behöver veta vad inträdet kommer att vara, innan vi går ut på upphandling, säger Nicklas Roos af Hjelmsäter, kultur- och fritidschef i Täby kommun.

För vuxna kommer priset att ligga på 120 kronor och för unga mellan 50 till 70 kronor. Alla barn som är under tre år går in gratis. Priserna kommer att vara högre än på nuvarande badhuset Norskogsbadet, då den nya simhallen ska innehålla vattenrutschkanor och ett familjebad.

Driften av Norskogsbadet, kommer även det gå ut på upphandling. Men priset ska enligt Nicklas Roos af Hjelmsäter inte förändras där.

Håller det nya badet fortfarande tidsplanen?

– Vi håller på att utvärdera upphandlingen, så det är inget annat sagt just nu, säger Nicklas Roos af Hjelmsäter.

Den nya simhallen kommer att vara 10 500 kvadratmeter stor. Det kommer att finnas en 50-meters bassäng med tio banor, varav åtta av dem kommer att användas för tävling.

Det kommer även ha två bassänger med höj- och sänkbar botten. Den ena bassängen kommer att vara 6 gånger 12,5 meter och den andra 8 gånger 16,67 meter.

Budgeten för det nya badet är utökad till 490 miljoner kronor.

Här är alla priser:

Vuxen: 120 kronor

Barn och ungdom (12-17 år): 70 kronor

Barn (3-11): 50 kronor

Barn under tre år går in gratis med vuxen.

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt