"Det är jättekul! Alla i min arbetsgrupp är trevliga och bemöter alla med respekt", sa Nicole Voorn, som sommarjobbade för andra året i rad på 127-festivalen när vi träffade henne på förra årets 127-festival. Foto: Claudio Britos

Så nöjda är Skärholmens sommarjobbare

Slitigt, tråkigt och meningslöst? Det är verkligen inte orden Skärholmens ungdomar skulle använda för att beskriva sitt sommarjobb, visar en ny rapport.

  • Publicerad 13:24, 16 okt 2019

Hela 91 procent av Skärholmens ungdomar trivdes med sitt sommarjobb, visar en ny undersökning som staden har gjort. Det är den högsta siffran sedan 2016.

Undersökningen baseras på en enkät som lite mer än hälften, 272 av 532 sommarjobbare, har besvarat.

Få av dem verkar ha tyckt att jobbet var bortkastad tid. 85 procent uppger att arbetsuppgifterna var meningsfulla och 82 procent säger att de lärde sig nya saker på jobbet. Åtta av tio tror också att sommarjobbet har ökat deras chanser till andra jobb.

Killarna trivdes bättre

Överlag verkar det som att killarna har haft något mer positiva upplevelser på sommarjobbet än tjejerna, något som är gemensamt för staden i stort.

Totalt så gav 76 procent av Skärholmsungdomarna betyget "bra" eller "mycket bra" till sitt sommarjobb – lite lägre än 78 procent som är genomsnittet i staden.

600 sommarjobbare gör Skärholmen bättre

Sommarjobbet: slit som en musiker