Tävlingsdags. På söndag är det dags för den 31:a upplagan av Hässelbyloppet. Bild från tidigare år. Foto: Mikael Andersson

Så påverkas biltrafiken under Hässelbyloppet

Nu på söndag är det dags för Hässelbyloppet – som firar 31 år i sin nuvarande form. Mellan klockan 12 och 16 stängs biltrafiken av på ett par platser där löparna passerar.

  • Publicerad 16:16, 9 okt 2018

Föregångaren till Hässelbyloppet arrangerades redan 1915. Sedan 1988 springs loppet årligen, i sin nuvarande form.

Och i år är knappt 5000 anmälda till tävlingen som går av stapeln nu på söndag den 14 oktober.

– Det går fortfarande att anmäla sig och vi hoppas att det ska trilla in några fler så att antal anmälda blir drygt 5000, säger Bengt Alfredsson, från Hässelby SK.

Anmälan på hemsidan är nu stängd, men det går att direktanmäla sig i butiken Runnerstore på fredag och lördag, samt på Hässelby IP på söndag.

Första starten klockan 12

Tävlingens första start är klockan 12 och från den tiden fram till klockan 16 stängs biltrafiken av på några delar av banan.

– Det stängs av från Bergslagsrondellen till Gulddragargränd, och Astrakangatan mellan Lövstavägen och Maltesholmsvägen, säger Bengt Alfredsson.

Loppet beskrivs som Stockholms snabbaste mil – och den som vill slå förra årets vinnare på dam- och herrsidan behöver ligga i. Bäst bland damerna var Kalkidan Addise med tiden 34,28 och Tigabu Gebremaryam tog hem segern bland herrarna med tiden 29,28, bägge från Angereds IS/Etiopien.

I nuläget ser i alla fall vädret ut att slå förra årets kyla och regn. Det ska bli upp mot 17 grader varmt.

– Det är nästan för varmt men vi har ju två vätskekontroller på tio kilometer. Det är om inte annat ett skäl för folk som inte har hunnit med träningen att gå några meter, haha. Men vi är som alltid väldigt peppade inför söndag, säger Bengt.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här lajvar hela skolan 1950-talet

Nyheter Maltesholmsskolan i Hässelby strand firar 60 år Idag har det bockats och nigits i klassrummen på Maltesholmsskolan i Hässelby strand. Skolan firar 60 år i år och har gjort en tidsresa tillbaka till 1950-talet.onsdag 17/10 16:51

DEBATT. V: "MP försöker lura sina väljare"

Debatt Rikard Warlenius skriver om det forna samarbetspartiet Miljöpartiet försöker lura både sina väljare och medlemmar. Faktum är nämligen att de tyngsta frågorna är gammal skåpmat, skriver Rikard Warlenius (V).onsdag 17/10 16:24