Busstrafiken i innerstan påverkas kraftigt av storbranden vid Stureplan. Foto: Mostphotos

Så påverkas busstrafiken av storbranden

Busshållsplatser nära Stureplan har dragits in och förseningar drabbar bussresenärer på Östermalm på grund av branden på Jakobsbergsgatan.

  • Publicerad 08:43, 7 nov 2017

Det är busslinje 2 mellan Sofia och Norrtull och linje 55 mellan Hjorthagen och Tanto, som båda passerar Stureplan, som har indragna hållplatser nära Stureplan och Norrmalmstorg, enligt SL:s presstalesperson Claes Keisu.

"Vi har inte branden under kontroll"

– Övrig busstrafik påverkas också eftersom det blir mycket köer i området när bilar tar andra vägar. Det ger förseningar på busslinjerna, framför allt på Östermalm men kan sprida sig i innerstan om trafiken korkar igen, säger han.

Tunnelbanan rullar

Tunnelbanans linje 13 och 14 går som vanligt men två uppgångar vid Östermalmstorg har stängts av, mot Birger Jarlsgatan och Stureplan.

– Det är uppgång Östermalmstorg som gäller, säger Claes Keisu.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.