Störningar i trafiken när Fridays for Future kommer till Rinkeby. Foto: Jana Eriksson

Så påverkas trafiken under skolstrejken i Rinkeby

I morgon är det dags för klimatdemonstrationen Fridays for Future att komma till Rinkeby, och arrangörerna räknar med tusentals deltagare. Så här påverkas trafiken.

  • Publicerad 17:21, 5 dec 2019

2018 började Greta Thunberg skolstrejka för klimatet, och ur hennes engagemang har Fridays For Future-rörelsen vuxit fram, där unga runt om i världen på fredagar demonstrerar för klimatet.

Nästa stora strejk är planerad till i morgon i Rinkeby, och kommer att påverka trafiken lokalt.

– De kommer att samlas klockan 12 i Norra Stadsparken, och sedan gå upp mot det mer trafikerade Rinkebystråket. Därefter går de västerut ned mot Spånga IP, och sedan till Rinkebydalen, där det kommer att vara en scen med tal och framföranden, säger Therese Rosengren, polischef i Rinkeby, och fortsätter:

– Vi räknar med att själva vandringen kommer att pågå mellan 12:30-13:00 ungefär, så då kommer det vara ytterst begränsad framkomlighet för både bilar och bussar, och även kanske efter det. Det kan vara bra att hålla koll på SL:s hemsida.

Även tunnelbanan påverkas.

– Demonstrationen är ju centrerad till en station och arrangörerna räknar med mycket folk, så det kan komma att bli trångt och vissa störningar på tunnelbanan innan och efter demonstrationen, säger Therese Rosengren.

Hon tror dock att det kommer att gå lugnt till.

– Vi räknar med en fredlig demonstration; den är tillståndsgiven och polisen kommer att finnas på plats.

Störningarna bedöms pågå mellan 12:00-15:00.

Stockholm Direkt