Bålstabesökare. Anna-Karin Palm. Foto: Wikimedia Commons

Så såg Selma på samhällsfrågorna

Sagotanten Selma Lagerlöf var också engagerad i samhällsfrågor. Om detta ska Anna-Karin Palm samtala i Bålsta den 4 februari.

  • Publicerad 15:04, 27 jan 2020

Den Augustnominerade författaren Anna-Karin Palm besöker Håbo bibliotek tisdagen den fjärde februari för att berätta om sin nya bok ”Jag vill sätta världen i rörelse – en biografi över Selma Lagerlöf”. Biografin visar en ny och mer radikal sida av Selma.

– Anna-Karin Palms bok ger en levande och ny bild av Selma Lagerlöf. Så kom till biblioteket den fjärde februari och lyssna på ett intressant samtal. Alla är välkomna och det kostar ingenting, säger Sofia Wirström, bibliotekarie.

”Jag vill sätta världen i rörelse” har nominerats till Augustpriset och blivit utnämnd i Dagens Nyheter som 2019 års bästa bok. Författarbesöket är ett samarbete med Regionbiblioteket Uppsala och en del av Litteraturkarusellen.

Selma Lagerlöf var folkkär och världsberömd, framgångsrik och hyllad. Men bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren och sagotanten på Mårbacka fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.
Det menar Anna-Karin Palm som ser Selma Lagerlöfs idévärld och inre liv som grundval för hennes skrivande. Hon berättar om vänskaper och kvinnokamp, tidens frågor och sammanhang. Författarlivets strider och tvivel träder fram, samt det starka självförtroendet hos en kvinna som banade nya vägar.

Selma Lagerlöf var en tänkande, älskande, frihetstörstande och mycket modern kvinna, som stred för kvinnors rättigheter och plats i de manliga etablissemangen.

Författarsamtal

När? Tisdagen den 4 februari, klockan 18.30.

Plats: Håbo bibliotek, Centrumgränd 5 i Bålsta.

Anna-Karin Palm, författare, samtalar om sin bok ”Jag vill sätta världen i rörelse – en biografi över Selma Lagerlöf”.

Gratis inträde.

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt