Så ser planen ut för gamla Midgårdsskolan

När dubbelspårsutbyggnaden startar kommer platsen där Midgårdsskolans tidigare låg förvandlas till en vändplats.

  • Publicerad 16:54, 28 nov 2018

På grund av fuktskador fick tidigare Midgårdsskolan, den röda lokalen mellan Albert Målares radhusområde och tågspåren, rivas. Skolans verksamhet flyttades i stället till tillfälliga lokaler intill Skolhagenskolan.

Men nu finns det planer på att använda marken där den tidigare skolan låg. Under den period som dubbelspåret på Roslagsbanan byggs kommer platsen att användas till ersättningsbussarna.

– Det är en tillfällig lösning, ersättningsbussarna för Roslagsbanan kommer helt enkelt att vända där för att sedan åka norrut igen, säger Magnus Nissar.

I stället för att bussarna som kommer från Vallentuna-hållet åker Hagmovägen in i Täby Kyrkbys centrum kommer de istället att åka längs Prästgårdsvägen. Enligt kommunen är det den bästa lösningen då bussarna kommer att stanna närmare tåget.

– Vi vill undvika att bussarna ska åka genom centrum. Sen är det betydligt fler bostäder och trafikanter på Hagmovägen, Margaretavägen och Midgårdsvägen, säger Magnus Nissar.

Men utbyggnaden till dubbelspår är försenad.

– Det skulle ha startat nu i december men eftersom dubbelspårsprojektet är överklagat så pratar vi om byggstart efter sommaren 2019.

När kommer vändplatsen att byggas?

– Ja, det är såhär, att så fort det finns beslut så kan man starta, säger Magnus Nissar.

Tågen kommer att vända vid Täby kyrkby och mot Vallentuna Kårsta får man åka ersättningsbuss.

Vad som kommer att ske med platsen efter att dubbelspårsutbyggnaden håller på att utredas av kommunen.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt