Så ser planen ut för gamla Midgårdsskolan

När dubbelspårsutbyggnaden startar kommer platsen där Midgårdsskolans tidigare låg förvandlas till en vändplats.

  • Publicerad 16:54, 28 nov 2018

På grund av fuktskador fick tidigare Midgårdsskolan, den röda lokalen mellan Albert Målares radhusområde och tågspåren, rivas. Skolans verksamhet flyttades i stället till tillfälliga lokaler intill Skolhagenskolan.

Men nu finns det planer på att använda marken där den tidigare skolan låg. Under den period som dubbelspåret på Roslagsbanan byggs kommer platsen att användas till ersättningsbussarna.

– Det är en tillfällig lösning, ersättningsbussarna för Roslagsbanan kommer helt enkelt att vända där för att sedan åka norrut igen, säger Magnus Nissar.

I stället för att bussarna som kommer från Vallentuna-hållet åker Hagmovägen in i Täby Kyrkbys centrum kommer de istället att åka längs Prästgårdsvägen. Enligt kommunen är det den bästa lösningen då bussarna kommer att stanna närmare tåget.

– Vi vill undvika att bussarna ska åka genom centrum. Sen är det betydligt fler bostäder och trafikanter på Hagmovägen, Margaretavägen och Midgårdsvägen, säger Magnus Nissar.

Men utbyggnaden till dubbelspår är försenad.

– Det skulle ha startat nu i december men eftersom dubbelspårsprojektet är överklagat så pratar vi om byggstart efter sommaren 2019.

När kommer vändplatsen att byggas?

– Ja, det är såhär, att så fort det finns beslut så kan man starta, säger Magnus Nissar.

Tågen kommer att vända vid Täby kyrkby och mot Vallentuna Kårsta får man åka ersättningsbuss.

Vad som kommer att ske med platsen efter att dubbelspårsutbyggnaden håller på att utredas av kommunen.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Fyra ungdomar gripna efter rån i Tibble

Nyheter "Vi tror att det är fler gärningsmän" För två helger sedan rånades en minderårig person i Täby. Nu har polisen gripit fyra misstänkta gärningsmän.onsdag 20/2 12:16

Flera par ville "spontangifta" sig i Danderyd

Nyheter "Alla bröllop är stora bröllop" För första gången höll Danderyds församling drop in-bröllop på alla hjärtans dag. Sex par tog chansen att bli äkta makar.onsdag 20/2 11:40