Ängby IF:s nya styrelse. Foto: Ängby IF

Så ska Ängby IF bli mer jämställda

Ängby IF har tagit ett första steg mot att göra klubben mer jämställd. Det genom att välja in en ny styrelse.

  • Publicerad 11:59, 1 apr 2019

Ängby IF är en av Västerorts största klubbar och har under året genomgått en omorganisation för att förbättra såväl spelar- som ledarutbildningen. Men, precis som på många andra organisationer och företag har en mycket stor del av tränare, chefer och styrelseledamöter varit män. Något klubben bestämt sig för att ändra på.

– I slutet av förra året gjorde vi ett inlägg på vår Facebook om att vi ville få fler kvinnor till styrelsen - vi var då åtta män och noll kvinnor, vilket naturligtvis inte var ok, säger Oskar Ahnfeldt.

https://www.stockholmdirekt.se/nyheter/angby-if-vill-behalla-tjejerna-satsar-pa-kvinnliga-ledare/reprlq!nLdVIs3x6Uy0R5a2OfqNg/

Men nu har det blivit andra bullar. Efter ett inlägg på Facebook och ett aktivt arbete med att öka jämställdheten inom klubben har de nu valt en ny styrelse. Denna gång består den av sex kvinnor och fem män som ska fortsätta utveckla jämställdhetsarbetet i klubben.

– Vårt nästa steg är bland annat att implementera kvinnligt ledarskap i våra pojklag, vilket konstigt nog är mycket sällsynt, säger Oskar.