Spåren i Sundbyberg ska däckas över och koppla ihop Annedal och Sundbyberg på ett nytt sätt. Foto: Mostphotos

Så ska Annedal och Sundbyberg kopplas ihop

Redan idag är Sundbyberg Annedalsbornas närmaste centrum. Dessutom ska Annedalsborna i framtiden slippa korsa järnvägsspåret på väg till Sumpans centrum.

  • Publicerad 12:27, 6 dec 2017

Mälarbanan mellan Tomteboda och Kallhäll byggs ut från två till fyra spår för att ge pendlare smidigare tågtrafik.

När turen kommer till att bygga ut spåren i Sundbyberg kommer man samtidigt passa på att gräva ner dem i en tunnel. Nu är det klart att tunneln blir 1,4 kilometer lång.

Det innebär att nya bostäder och service kan ta den gamla järnvägens plats och Sundbybergs stadskärna får en ny karaktär. Det är något som även Sundbybergs närmaste granne, Annedal, kan glädja sig åt.

För många Annedalsbor är Sundbyberg redan det närmaste centrumet för både shopping och kollektivtrafik. Överdäckningen av spåren innebär att Annedal och Sundbyberg kopplas ihop på ett nytt sätt och ger Annedalsborna en ny lockande ingång till Sumpan. I framtiden kommer man inte behöva korsa spåren för att komma till Sundbybergs centrum.

– Genom att tunneln förlängs frigör vi mer mark för stadskärnans förtätning. Resultatet blir att fler människor hittar hem i Sundbyberg, ett välkommet tillskott för vårt lokala näringsliv, säger Mikael T. Eriksson (M), ordförande i Sundbybergs kommunstyrelse, i ett pressmeddelande.

Men ett projekt av den här kalibern går inte på en natt, utbyggnaden av Mälarbanan ska vara klar år 2028.

Chocken: Pendeln stängs av varje sommar – i tio år

Solvalla kan få pendelstation i framtiden

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trots farliga isar – flera skridskoåkare på sjön i Alvik

Experten avråder: "Gå inte ut på Mälaren i Bromma" Har du också förvånats över våghalsiga skridskoåkare ute på Mälaren? Inte att rekommendera, säger vår isexpert.tisdag 20/3 11:03

Stora förseningar i t-banan efter växelfel

Problem på gröna linjen under tisdagsmorgonen Tidigare i dag rådde stora förseningar och oregelbunden trafik på grön linje. Klockan 10:40 meddelar SL att trafiken återigen rullar som den ska.tisdag 20/3 8:58