Framgång. Johan Svensson ser fram emot valet 2018. Foto: Andreas Lundgren

Så ska Centern fylla alla nya platser i Enköping

Centern har länge gått starkt i opinionsmätningarna. Allt talar för ett rejält lyft i valet 2018. Frågan är bara, kan partiet fylla alla nya platser i kommuner och landsting?

  • Publicerad 06:15, 14 okt 2017

Framgång kostar på. Nyligen konstaterade Svenska Dagbladet att Centern behöver hitta över 5000 lokalpolitiker till nästa mandatperiod. Allt som en given följd av att partiet går som tåget i opinionsmätningarna och ligger på siffror som är mer än fördubblade jämfört med de 6,1 procent de fick i senaste riksdagsvalet

Så hur ser det ut i Enköping?

– Just nu så känns det generellt ganska bra. Partiet är väldigt välmående. Lokalt för mig känns det också bra, jag träffade en ny medlem så sent som igår som vill ha uppdprag. Vi har fått in en 25-30 nya medlemmar som vill ha politiska uppdrag. Jag tror att vi kommer att kunna fylla våra platser, säger Centerpartiets ordförande Johan Svensson.

Det är dock ingenting som sköter sig helt själv och definitivt ingenting som går att bara ta för givet, att nya politiker ska trilla på plats.

– Det är ett aktivt arbete hela tiden. Det är viktigt att vi tar emot de som vill bli medlemmar och hur vi tar emot dem. Att vi ställer frågan, hur vill de engagera sig? Vad behöver vi göra i form av utbildningar och annat.

– Där har vi olika roller. Jag har en roll som ordförande att ta emot. Vad de är intresserade. Han jag träffade igår var intresserad av det mesta. Nomineringskommitté, de ska bilda det här laget. Alla som säger att de vill testas av nomineringskommittén. Så att vi får en bra bredd, säger Johan Svensson.

Att Centerpartiet går som tåget på den nationella scenen får givetvis lokal effekt också, något som Johan Svensson har märkt av.

– På många sätt. Ett konkret är att vi får många nya medlemmar. En effekt av att (partiledaren) Annie Lööf är populär. Folk på stan kommer fram och säger att Annie är bra och att vi är tydliga. Att vi når ut på det sätt vi vill nå ut, säger Johan Svensson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19