Samarbetar. BP och Systrar Runt Hörnet tog emot checken från fotbollsförbundet när Sverige mötte Luxemburg i helgen. Från vänster: Fredrik Bergholm styrelseordförande BP, Smeity Embaye-Yenie SHR, Niki Addibpour SHR, Kameliya Kermani SHR och Henrik Nilsson klubbdirektör BP. Foto: Peter Appelquist

Så ska fler unga Hässelbytjejer lockas till idrotten

BP och Hässelby-föreningen Systrar runt hörnet gör nu gemensam sak av att locka fler unga tjejer till föreningslivet – med allt från fotboll till bowling och dans.

  • Publicerad 11:57, 11 okt 2017

BP får 100 000 kronor från fotbollsförbundets projekt "Alla är olika – olika är bra" till sin satsning på flickfotbollen. De samarbetar med lokalföreningen Systrar Runt Hörnet, Systrar Runt Hörnet jobbar för att ge unga tjejer i Hässelby en mötesplats. en lokalförening från Hässelby. Tillsammans fick de ta emot en check från fotbollsförbundet när Sverige spelade match mot Luxemburg i helgen.

– BP hjälper oss med finansiering, material och att boka lokaler och vi hjälper dem att få in fler tjejer i verksamheten. Det är en superbra deal, säger Niki Addibpour, från Systrar Runt Hörnet.

Föreningen ses onsdagar i Vita villan i Smedshagen och tack vare pengarna från BP kan de hitta på saker utanför Hässelby. Nu planerar de att besöka fritidsgårdar och skolor i Hässelby-Vällingby för att nå ännu fler tjejer.

– Vi är kärngrupp på 15 tjejer och så är det tio som kommer och går utöver det. Tack vare BP har vi kunnat bowla med tjejerna och i övermorgon ska vi på på bio, säger Niki Addibpour.

Spelare från damlaget hjälper till

Enligt Stefan Bärlin, ansvarig för projektet på BP, handlar projektet om mer än bara fotboll.

– Med de här pengarna kan vi ta samarbetet ännu längre. Vi vill nå ut till tjejer som aldrig varit med i någon förening förut och Systrar Runt Hörnet har ett förtroende hos målgruppen, säger Stefan Bärlin.

BP och Systrar kommer att anordna idrottsaktiviteter tillsammans, allt från fotboll och basket till dans. BP har anställt en spelare från damlaget till projektet som kommer att vara med på idrottsaktiviteterna.

– Vi ska spela fotboll med tjejerna varje måndag i Hässelbyhallen och det ska bli jättekul, säger Niki Addibpour.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

MP: Rädda Hovings malmgård från förfall

Debatt Miljöpartiet kräver åtgärder efter vår artikel Kulturhistoriskt värdefulla Hovings malmgård på Södermalm står och förfaller. Miljöpartiet vill pressa fastighetsägaren Einar Mattsson Byggnads AB att agera, skriver Cecilia Obermüller (MP).torsdag 19/7 14:51