Foto: Tellus bandy

Så ska Game of Thrones ge Tellus bandy fans i Västerås

Tellus bandy är känd för sin minst sagt kreativa PR, och höstens satsning är inget undantag. Nu försöker klubben att värva fans i Västerås, genom Game of Thrones.

  • Publicerad 15:21, 30 aug 2017

I dagarna sändes säsongavslutningen av den omåttligt populära fantasyserien Game of Thrones och Tellus bandy som gjort sig kända för sin okonventionella marknadsföring var förstås inte sena att rida på hajpen inför säsongsstarten.

I serien finns en familj som heter Stark och kommer från den fiktiva kontinenten Westeros. Westeros – Västerås tänkte PR-geniet Daniel Eiderbäck på Tellus bandy och kom snabbt på en idé för att värva nya fanns från staden i väst.

Tellus bandy firade kvalsegern – med nakenbild

– Västerås har ju Sveriges mest framgångsrika bandylag Västerås SK så då började vi kolla hur många som heter Stark i efternamn. Vi räknade ut att det var runt 16 stycken så då tänkte vi att vi ska förbereda dem för vintern.

Vill värva Västeråsfans

I serien är familjen Starks motto "Winter is coming" och vad passar då bättre än att skicka även Stark-familjerna i Västerås ett vinterkitt? Sagt och gjort.

Kransen-laget IK Tellus klev upp i elitserien – styr klubben från en skrubb

– För oss innebär ju vintern att bandsäsongen börjar så idag har vi skickat varsitt paket till de här sexton med en Tellusmössa och en Tellushalsduk för att de ska vara förberedda för vintern.

Kommande säsong kommer Tellus bandy att spela två matcher i Västerås, en mot Västerås SK och en mot Tillberga och nu hoppas klubben kunna knipa några fans även i Västerås.

– Vi försöker få fler personer att gilla oss och följa oss och det vore kul om några av de här 16 kom och hejade på Tellus när vi spelar i Västerås.

Den 27 oktober drar Tellus igång bandysäsongen genom att möta Uppsalalaget Sirius.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48