Skolpsykologerna ska ha förebyggande gruppsamtal om stress och ångest. Foto: Mostphotos/Filippa Rogvall

Så ska Järfällas elever bli mindre stressade

Till hösten ska fler skolpsykologer anställas i Järfälla, för att hålla i gruppsamtal med högstadieelever. Ämnet? Stress och nedstämdhet, som är ett problem bland framförallt många unga tjejer.

  • Publicerad 16:41, 25 jan 2018

Om du går i skolan och ofta känner dig stressad är du inte ensam. 30 procent av tjejerna i åldrarna 13-16 upplever stress och nedstämdhet varje vecka, visar en undersökning som gjorts bland Järfällas skolelever.

Nu får barn- och elevhälsan 800 000 kronor ur den styrande koalitionens (S, MP, C) budget, som ska användas till att anställa fler skolpsykologer till hösten.

"Bryta tabut"

Psykologerna ska fokusera på att ha förebyggande gruppsamtal om stress, nedstämdhet och ångest med elever i årskurs 6-9.

– Jag tror att det fortfarande kan vara tabu att prata om psykisk ohälsa. Att bryta det tabut kan göra det enklare för unga att hantera problemen, säger Eva Ullberg (S), ordförande i barn-och ungdomsnämnden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hundratals hyresrätter planeras i Barkarbystaden

Nyheter "Attraktivt läge precis vid tunnelbanan" Planerna för nästa etapp i Barkarbystaden fortsätter, och bland annat planeras det för flera hundra hyresrätter, varav ett par hundra blir allmännyttiga.onsdag 23/5 15:23

Körkortsdags? Här är det svårast att köra upp

Nyheter Så många kuggar i Jakan på första försöket Det är högsäsäsong för alla med körkortsdrömmar. När det är dags att köra upp beger sig de flesta från västerort och Järfälla till Trafikverket i Jakobsberg för att visa vad de går för. Och de har...onsdag 23/5 11:54