Signalparken ska rustas. Foto: Andersson Jönsson Landskapsarkitekter AB

Så ska lekplatsen rustas – för vuxna

Roligare och mer "häng-vänligt" – både för barn och vuxna. Stadsdelen ska skaka liv i en lekplats i Marieberg.

  • Publicerad 15:38, 4 dec 2018

Signalparken i Marieberg ska få sig en rejäl ansiktslyftning planerar stadsdelen. Projektet har varit ute på samråd och medborgardialog och nu är tanken att klubba igenom upprustningen i stadsdelsnämnden den 18 december.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Bland annat ska parken utökas söderut, där det tidigare stått en tillfällig förskola, och få nya sittmöbler och planteringar, göras mer tillgänglig och få en trappa som gör det lättare att röra sig runt i parken.

Det ska även bli nya lekredskap som bland annat gungor, sandlåda, studsmattor, karusell och lekhus med rutschkana, trattar att prata i och en backe som det ska åkas pulka i vintertid.

Men tanken som vi tidigare skrivit är att lekparken även ska locka fler vuxna i framtiden. Därför planeras det också för boulebana, en grillplats, solstolar och stadsodlingslotter. Dagens gräsyta parken ska även i fortsättningen vara öppen för att bjuda in till picknick och lek för alla åldrar, skriver stadsdelsförvaltningen.

Upprustningen beräknas landa på 5-7 miljoner kronor, nästa år går åt till projektering och 2020 planeras spaden sättas i backen och jobbet göras klart.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

FILM: Alla inledningstal i budgetdebatten

Nyheter Så här startade årets största politiska debatt i Stockholms stad Så här lät det på onsdagen när den två dagar långa budgetdebatten i Stockholms stad brakade igång. onsdag 12/12 22:17

Han startade mikrobryggeri på Lilla Essingen

Nyheter Har egen kran på lokala tapaskrogen Från en bryggsats i köket till stora jästankar, egen julöl och ölkran på lokala krogen. Ö-bon Mikael Nyman har stora planer för Lilla Essingens egna mikrobryggeri.onsdag 12/12 20:00