Jobbig vecka. Moderata riksdagsledamoten Jessika Roswall ringde förra veckan upp sin kollega och partiledare Anna Kinberg Batra med ett jobbigt besked.

Så ska M-vindarna vända, säger ordförande Roswall

Viskningar blev till muller och en partiledare avgick. Nu vill Jessika Roswall (M) tillbaka till vardagen och prata politik. – Jag hoppas att partiet snart har enats kring en ny partiledarkandidat, säger hon.

  • Publicerad 17:58, 29 aug 2017

Anna Kinberg Batra slutade som partiledare för Moderaterna sedan elva länsförbund sagt att de ville se någon annan på posten.

Ett av de elva förbunden var Uppsalamoderaterna. Ordförande där är Jessika Roswall från Enköping. Hon sitter även i riksdagen och arbetar nära Kinberg Batra.

Hur var det att ge henne beskedet?

– Hela veckan var jobbig och det är förstås inte roligt att ringa ett sånt samtal.

Hur ser du på politiken efter en vecka som den här?

– Vi som håller på med politik dagligen vet att den kan vara både hård och orättvis. Och den har inte visat sig från sin bästa sida den senaste tiden.

Men du vill fortsätta?

– Hade den här situationen kommit i ett annat läge i livet hade jag nog övervägt att hoppa av, nu har jag nyss bytt utskott och fått en nytändning, så jag jobbar vidare inför nästa val.

Moderaterna kommer att ha extrastämma den 1 oktober då ny partiledare ska väljas.

Fast Jessika Roswall spekulerar inte alls i vem det ska bli.

– Jag vill att vi ska ha en så normal process som möjligt och sedan få prata sakfrågor i stället för person.

Den senaste tidens tumult inom Moderaterna har påverkat väljarnas syn på partiet negativt, tror hon.

Ett år till val – hinner ni vända det här?

– Ett år är kort tid, men det kan ibland gå väldigt fort i politiken. Jag hoppas att det ganska snart blir klart vem som tar över så vi kan titta framåt igen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Blåljus, onsdag: stök och stölder

Nyheter En man var stökig i Klosterparken. Två stal plånbok och tömde kontot. En åkte fast med stulna matvaror. Där är onsdagens blåljus i korthet.torsdag 21/6 10:06

Players-rånarna fast – har erkänt

Nyheter De två unga män som rånade puben Players Inn för en månad sedan är fast och har erkänt. – Det känns bra, skönt att få ett avslut, en lättnad för oss alla, säger ägaren Anders Thool.torsdag 21/6 9:52