Så ska nya Solnavägen se ut

Ett efter ett faller de gamla punkthusen längst bort på Solnavägen. Om två år ska de första boende flytta in i fyra nybyggda niovåningshus. Bara fem av de totalt 129 bostadsrätterna är fortfarande osålda.

  • Publicerad 16:32, 22 jun 2015

Innan midsommarhelgen fick Besqab Projektutveckling bygglov beviljat för de nya höghusen i kvarteret Charlottenburg på Solnavägen.

När lägenheterna släpptes till försäljning i februari var det kö. De flesta av de planerade bostadsrätterna såldes omgående. Det genomsnittliga utgångspriset var 59 450 kronor per kvadratmeter. I dag är allt sålt utom fem stycken femrummare på 137 kvadratmeter.

– I och med att försäljningen har gått så bra försöker vi komma igång med själva bygget så snabbt som möjligt, säger Rebecca Prytz, kommunikationschef på Besqab.

129 nya lägenheter

Totalt byggs 129 lägenheter i fyra punkthus på nio våningar där de två översta våningarna är indragna och placerade på sockel. Merparten av lägenheter, 60 procent, är på ett eller två rum. Inflyttningen är planerad till våren och sommaren 2017.

Nya lägenheter på Råsundavägen

Ungefär samtidigt som Besqab fick klartecken från byggnadsnämnden lämnade Peab in sin ansökan om bygglov för den första etappen på 340 lägenheter av totalt 700 på den gamla Råsundatomten. Ett helt nytt kvarter med lägenheter och kontor kommer att växa fram där Råsunda fotbollsstadion en gång låg.

– Det här utgör den första etappen i skapandet av en ny citystruktur i centrala Solna, säger byggnadsnämndens ordförande Torsten Svenonius (M).