Förändrar. Personal och ungdomar är överens om att stämningen behöver bli bättre. Foto: Evelina Hertz

Så ska problemen på fritidsgården i Åkis lösas

Slut på tjafs och dålig kommunikation. I söndags hade personal och ungdomar möte på fritidsgården i Åkermyntan om hur stämningen ska förbättras.

  • Publicerad 11:59, 6 mar 2018

Som vi tidigare skrivit höll fritidsgården i Åkermyntan stängt förra lördagen på grund av en konflikt mellan ungdomar och personal. I söndags bjöd därför fritidsgårdens personal in till möte där de ville räta ut de frågetecken som fanns. Ett tjugotal ungdomar dök upp och stämningen var till en början upprörd.

LÄS ÄVEN: Stök på fritidsgården – stängde i helgen

– Det har hänt grejer som varit tio gånger värre än tjafset i fredags. Varför stängde ni då om ni inte har gjort det förut?, undrade en av ungdomarna.

– Bra fråga, det kan ju vara så att man blir trött på att tjafsa varje dag och får nog. Jag tog beslutet att stänga innan jag fått klarhet i vad som egentligen hade hänt, men sedan bestämde vi att ha öppet på söndagen, svarade Erik Wikander, verksamhetsansvarig på Fritid Stockholm AB.

Konflikt om skidresa

En del i konflikten har bottnat i att ungdomarna vill följa med på en skidresa till Hassela, som bland annat elever från Smedshagskolan åker på. Det har blivit ett missförstånd kring hur resan ska finansieras.

– Varje fritidsgård har 1000 kronor i veckan för aktiviteter, om man ska åka på skidresa måste man alltså jobba ihop pengar, sa Erik Wikander.

– Men vi har ju sagt att vi vill göra det. Men ingen berättar för oss hur vi ska göra, svarade en av ungdomarna.

Kontentan av mötet blev att personal och ungdomar ska börja ha gårdsmöte en gång i veckan och prata om hur verksamheten ska se ut. Förhoppningen är att det ska förbättra kommunikationen. Personalen ska också ansvara för att stötta dem som vill jobba för skidresan. Dessutom kom man överens om att de ungdomar som inte sköter sig i fortsättningen kommer att få gå ut från fritidsgården.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00