Trafiksituationen på Sveavägen stör de boende på kvällar och nätter. Foto: Pi Frisk

Så ska raggarstöket stoppas på Sveavägen

I tisdags möttes polisen, trafikkontoret och boende på Sveavägen för att diskutera den stökiga situationen på gatan.

  • Publicerad 10:59, 15 feb 2018

Fylla, höga ljud, nedskräpning och avgaser. Enligt de boende på Sveavägen har problemet med gatufesterna där bilintresserade träffas eskalerat det senaste året.

I tisdags bjöd trafikkontoret in boende och polis till ett möte för att komma till rätta med situationen.

– Det var ett jättebra möte. De boende presenterade olika förslag på åtgärder, allt från farthinder till hur man skulle kunna göra om hela den delen av staden, säger Måns Gauffin, kommunpolis på Norrmalm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

– Vi var överens om att situationen längs Sveavägen nattetid med olika former av regelbrott, störningar och oro har ökat de senaste åren. De boende är rädda, känner sig hotade och har svårt att sova på grund av oljud av olika slag. De filmer och foton som de visade bekräftar att situationen är allvarlig och förekommer regelbundet och under många timmar, säger Erik Söderberg på trafikkontoret.

Grannarna har fått nog av raggarstöket

Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare är insatser på särskilt utsatta trafikplatser är en del av polisens medborgarlöften för 2018.

– När vi är där och syns så är det ju lugnt. Men när vi åker därifrån blir det sämre. Vi jobbar väldigt dagsbaserat och i år är det valår vilket kräver mycket resurser. Samtidigt är Sveavägen en prioriterad gata när det gäller vårt trafikarbete, säger Måns Gauffin.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Arbetsgruppen med boende på Sveavägen vill inte uttala sig i dagsläget utan säger att man valt "den tysta diplomatins väg under tiden diskussioner pågår".

Nu ska polisen, stadsdelen och trafikkontoret titta över de boendes förslag till åtgärder utifrån de områden som de ansvarar för. Sedan kommer parterna ha ytterligare ett möte innan man bjuder in de boende igen.