Nya avstängningar främst norr om Täby kyrkby. Foto: Ove Nordström

Så ska Roslagsbanan byggas om under 2019 och 2020

Under 2019 och 2020 fortsätter arbetena på Roslagsbanan, något som gör att banan är avstängd under perioder.

  • Publicerad 08:50, 3 jan 2018

När banan är avstängd byggs dubbelspår på sträckan Täby kyrkby – Kragstalund, och sträckan görs helt fri från plankorsningar*.

På Vallentuna station bygger man om den södra plattformsövergången till sicksack-form med separata bommar för respektive spår.

I Ormsta och Lindholmen byggs spårkapaciteten ut och trafiksäkerheten vid plankorsningarna höjs. Det kommer bli nya plattformsövergångar i Ormsta med separata bommar för respektive spår.

Vid Vedaviadukten, söder om Lindholmen, byggs en reservmötesstation med anslutning till depån för de nya tågen. Samtidigt fortsätter upprustningen av spåren mellan Lindholmen och Kårsta.

Avstängt norr om Täby kyrkby

Arbetena innebär att tågtrafiken norr om Täby kyrkby tidvis kommer vara avstängd.

– Vi vet ännu inte hur man kommer att stänga av, vi diskuterar med Arriva och hur man ska kunna lösa logistiken med bygget. Vi försöker hitta en lösning som får så lite påverkan för resenärerna som möjligt, säger Christian Hoffmann, presskommunikatör på SL.

Depåbygget i Molnby fortsätter och depån beräknas stå klar hösten 2020, när de första nya tågen levereras.

Det finns inga planer på att ta bort plankorsningar norr om Kragstalund.

– Men det blir förbättringar med hinderdetektorer på större plankorsningar med biltrafik, säger Christian Hoffmann.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Stort pådrag i Enebyberg – helikopter och fyra polisbilar

Nyheter Fick larm 23.50 En helikopter och fyra polisbilar åkte under natten på ett inbrottslarm i Enebyberg. Trots stort pådrag lyckades man inte få tag i gärningspersonen.fredag 6/7 10:52