Stöd. ”Vi kan bland annat hjälpa till med myndighetskontakter, studie- och yrkesvägledning, skriva cv och personligt brev för att ungdomarna ska kunna börja studera eller arbeta”, säger Anders Bogefors.

Så ska Salems kommun få unga ut i jobb eller studier

Ungdomsarbetslösheten i Salems kommun har sjunkit. I september var 6,8 procent av de unga mellan 18 och 24 år arbetslösa, enligt Arbetsförmedlingen.

  • Publicerad 15:05, 4 nov 2016

I Salem är en färre andel unga arbetslösa än i Stockholm.

Sedan knappt två år tillbaka pågår ett projekt för ungdomar mellan 16 och 24 år i Salems kommun i samarbete med Arbetsförmedlingen. Syftet med projektet är att förbättra stödet till unga som är i behov av extra stöd och insatser för att komma igång med arbete eller studier.

Stort mörkertal

I år har 75 procent av de unga som deltagit i projektet kommit ut i arbete eller studier.

– Men det finns ett jättestort mörkertal av ungdomar som vi behöver nå ut till. Vi får inte tag i många av dem ungdomar som kanske mest sitter hemma och till exempel spelar datorspel hela dagarna. Det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) har ansvar för unga upp till 20 år. Men därefter finns inget uppföljningsansvar, säger Anders Bogefors, projektledare för Ungdomsprojektet i Salem.

Med i projektet är också två ungdomsstödjare, en studie- och yrkesvägledare och en arbetsförmedlare.

Anders Bogefors rekommenderar att den som vill ha stöd eller som har någon närstående som behöver stöd ska gå in på Salems kommuns hemsida och göra en intresseanmälan.

– Det finns i dag tio vakanta platser. Det är bara att kontakta oss så får man information om projektet och vägledning om hur man gör en intresseanmälan.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.