CENTRUM. Rissne idrottsplats ska delas upp i zoner för att minska risken för att coronaviruset sprids under Passa vidare. Foto: Arkivbild. Jonny Andersson

Så ska sommaraktiviteter kunna hållas på Rissne IP

"Passa vidare" – Sundbybergs stads stora satsning på att aktivera sommarlovslediga barn och ungdomar – ska genomföras även i sommar. För att minska risken för spridning av coronaviruset delas Rissne idrottsplats upp i zoner.

  • Publicerad 12:02, 18 maj 2020

Sedan ett par veckor är det beslutat att all verksamhet på Gräddö kollogård i Norrtälje kommun är inställt i sommar. Det berör cirka 300 Sundbybergsbarn som inte kommer iväg på kollo.

– Sett till hur boende och övriga lokaler är utformade var det omöjligt att anpassa verksamheten till de rekommendationer och restriktioner som föreligger, säger Anki Carlsson, verksamhetsansvarig Fritidsgården Stationen.

Anki Carlsson är även ansvarig för Passa vidare – sommarlovsaktiviteten som sedan några år centrerats till Rissne IP.

Delas upp i zoner

Passa vidare ska genomföras även i sommar men med åtgärder för att coronaviruset inte ska spridas. Som exempel ska idrottsplatsen delas upp i zoner.

– Barn och ledare får inte springa runt hur som helst. Vi ska ha många sommarlovsjobbare igång för att se till att det blir bra trots restriktionerna. Vi ska fokusera mycket på hygien, det ska finnas goda möjligheter att tvätta händerna, säger Anki Carlsson.

Många kvar i stan

Folkhälsomyndighetens rekommendation är att inte resa inom Sverige och i synnerhet inte långt utanför Stockholmsregionen, därav blir sannolikt fler barn och ungdomar än normalt kvar i Sundbyberg.

– Det är vad vi antar, så aktiviteter behövs. Vi är fortfarande i planeringsstadiet, men har hopp om att det finns aktiviteter för många i Sundbyberg, säger Anki Carlsson.

Under den knappa månaden som aktiviteterna anordnas brukar mellan 300 och 400 barn och unga delta. Enligt Anki Carlsson kommer de kunna dela upp grupperna så att inte för många är på plats samtidigt. Men den fotbollsturnering som brukar avsluta Passa vidare blir inte av i sommar.

– Den är för svår att genomföra under ordnad form, säger Anki Carlsson och fortsätter:

– Om för många samtidigt kommer till idrottsplatsen får vi i värsta fall skicka hem några, men vi hoppas att det ska bli bra.

POPULÄRT. Varje år tar 3-400 barn och ungdomar chansen att aktivera sig under Passa vidare. Foto: Arkivbild. Jonny Andersson

Startar den 15 juni.

Arrangeras i sommar från 15 juni till 10 juli.

Aktiviteterna pågår från 12.00 till 21.00.

Det mesta sker på och omkring Rissne idrottsplats.

Omkring 3-400 barn och ungdomar brukar vara med på de olika aktiviteterna.

Visa merVisa mindre

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Oklart när säsongen för lägre divisioner drar igång

Nyheter Förbundet inväntar nya besked från Folkhälsomyndigheten Svensk elitfotboll har fått grönt ljus för att starta säsongen. I skuggan av yppersta eliten inväntar dock 15 trupper i Västerort och Norrort klara besked.tisdag 2/6 16:53

Stort intresse för odling i låda

Nyheter Växtlighet. Sundbybergsbor får odla och skörda gratis i väntan på mötesplatser En liten låda full av möjligheter, det bjuds Sundbybergsborna på i Ursvik. Förra veckan var det säsongspremiär för den tillfälliga mötesplatsen för odling.fredag 29/5 15:38

Så ska Sundbyberg bli bättre på kultur för unga

Nyheter Platsgaranti i kulturskolan Kommunfullmäktige biföll på måndagen stadens nya kulturpolitiska program. Det innebär bland annat att alla barn ska få platsgaranti inom sex månader i stadens kulturskola.torsdag 28/5 16:43
Stockholm Direkt