Satsning. Bland annat kommer antalet löparbanor att gå från sex till åtta banor. Foto: Mikael Andersson

Så ska Tibblevallen rustas för framtiden

Nu börjar arbetet med att rusta upp Tibblevallen. Fler friidrottsbanor och en större fotbollsplan är några av satsningarna.

  • Publicerad 14:49, 8 nov 2019

Tibblevallen i centrala Täby, som bygges på 70-talet, har efter många år blivit sliten.

Nu börjar arbetet med att renovera utomhusanläggningen.

– Man river den befintliga friidrottsbanan och bygger en ny vilket innebär en stor kvalitetsförbättring, säger Jenny Holmberg, resultatenhetschef sport och förening på Täby kommun.

Fotbollsplanen breddas

Projektet har dock dragit ut på tiden. Enligt Jenny Holmberg beror det på att man prioriterade konstgräsplanen intill först – men nu under hösten drar renoveringarna igång.

En av de viktigaste förändringarna är att antalet löparbanor kommer att gå från sex till åtta banor.

På platsen kommer det, utöver befintligt antal längdhoppsgropar, även byggas en ny. En ny kastbur ska även komma på plats. Fotbollsplanen, som ligger i mitten av banorna, kommer att breddas med en meter på långsidan och en meter på kortsidan och nivåskillnader på planen ska rättas till.

– Gräsplanen kommer breddas så den får fullplansmått, säger Jenny Holmberg.

På Tibblevallen tränar friidrottsföreningen Täby IS.

Malin Sjölander, som arbetar på deras kansli och är engagerad i arrangemang och tävlingar, säger att förändringen kommer betyda mycket för dem som klubb.

– När vi arrangerar tävlingar här så kommer det se mer proffsigt ut, säger Malin Sjölander.

Kan få hålla i SM

Eftersom Tibblevallen har en bra läktare och nu får åtta banor istället för sex så finns möjligheterna att arrangera större mästerskap, så som SM.

Det hoppas Lars Linde, klubbchef för Täby IS, på.

– Det finns inga konkreta planer men en diskussion pågår om att arrangera SM i framtiden, säger han.

Förhoppning. Malin Sjölander, som jobbar på Täby IS kansli, är glad över renoveringen – även om hon hoppas på en inomhusarena i framtiden. På bild även: Adam Eckerberg, som också arbetar på kansliet. Foto: Mikael Andersson

Trots att Malin Sjölander är hoppfull inför renoveringen av TibblevalIen så hoppas de i framtiden även på att kommunen satsar på en inomhusarena för friidrotten i Täby.

I dag har de inomhusträning i kommunens gympasalar och i friidrottshallen i Sollentunavallen.

– Där får vi dela träningstider och det är trångt, vi har problem med att vi tappar aktiva under vinterhalvåret, nästa steg hoppas vi så klart är en inomhushall, säger Malin Sjölander.

Just nu pågår upphandlingen som planeras bli klar i dagarna. Bygget planeras pågå från slutet av 2019 till sommaren 2020, men tidplanen är ännu inte satt.

Vallentunafotograf kan vinna VM-guld i bröllopsfoto

Nyheter Tävlar med bild tagen med drönare Efter ett SM-guld är det nu dags för John Hellström att ta sig an nästa stora utmaning: VM-finalen i fotografi. I förra veckan blev det klart att han är en av de tio bästa bröllopsfotograferna i...måndag 27/1 12:10

Återkommande skadegörelse av bäverdämmet

Nyheter "Vi ska sätta upp en skylt" Bäverdämmet vid Efraimsbergsvägen och Löttingevägen har förstörts igen. Nu sätter kommunen in åtgärder i form av information.måndag 27/1 11:35
Stockholm Direkt