Så ska Tingshuset bli mer tillgängligt för alla

Det gamla Tingshuset vid Kyrkbacken ska bli mer öppet och tillgängligt för Enköpingsborna. Hur? En öppen scen där alla får uppträda.

  • Publicerad 10:00, 24 mar 2018

Intresset är stort och det känns som vi fyller ett behov med detta.

Det händer mycket i Kyrkbacken just nu. Som Ena-Håbo Tidningen skrev om förra veckan så håller det på att bildas ett konstnärscentrum i det gamla gymnastikhuset.

Samtidigt håller musikskolan och Estetprogrammet på Westerlundska liv i kulturskolans lokaler. Nu ska Tingshuset sjuda av liv, även på söndagarna.

Söndagen den 25 mars, arrangeras ”Öppen scen” i Tingshuset i Enköping för första gången. Ett projekt som går ut på att göra Tingshuset mer öppet och tillgängligt för Enköpingsborna.

Öppen scen

Kort och gott handlar projektet om att Enköpings kommun och Tingshuset kommer att hålla med en scen, där vem eller vilka som helst, får uppträda.

– Det är en ny satsning. Vi vill skapa en plats där man kan testa sin musik. Det kommer att bli en blandning av musik från hela världen, och både vana och ovana musiker har anmält sitt intresse, säger Klas Hällerstrand, kulturutvecklare på Enköpings kommun, som är med och arrangerar Öppen scen.

På söndag kommer scenen att vara öppen mellan 18.30 och 20.30. Då kommer bland andra Jalal Joubi, Linda Johansson och Rolf Carlsson, Olle Lundberg och orkestern Curry spela.

Hålls under våren

Projektet öppen sen kommer att fortsätta under våren. Med ett arrangemang i april, maj och ett i juni.

– Intresset är stort och det känns som vi fyller ett behov med detta. Vi har redan fått in anmälningar till evenemanget i maj. Efter våren kommer vi att utvärdera det här, och känslan är redan nu att vi kommer att köra i höst också. Men det måste vi som sagt utvärdera först, så att intresset finns, säger Klas Hällerstrand.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19