Åtgärder. Flera trafikåtgärder ska göras för att vägen till Hagaskolan ska bli mer säker inför skolstart nästa år. Foto: Mostphotos

Så ska trafiken bli säkrare kring den nya Hagaskolan

Ny gång- och cykelbana, busshållplats och belysning. Det är några av de trafikåtgärder som planeras i samband med bygget av Hagaskolan.

  • Publicerad 16:48, 3 dec 2018

I samband med att Hagaskolan ska byggas upp planeras det trafikåtgärder, både i anslutning till skolan men även i närområdet.

Parkvägen ska breddas och få en ny gång- och cykelbana med upphöjda övergångsställen. Man kommer även anlägga en särskild lämningsplats där grundskoleelever kan släppas av med bild.

Korsningen Parkvägen - Lindholmsvägen kommer att få förbättrade övergångsställen samt bättre kopplingar till de befintliga gång- och cykelvägarna.

Ny busshållplats

På Lingsbergsvägen i höjd med Karlavägen och Engelbrektsvägen kommer en busshållplats byggas med upphöjda passager. Detta för att skapa säkra gångstråk ned mot skolan där bilar ska tvingas ta hänsyn till de gående.

Lingsbergsvägen kommer också att få en ny belyst gång- och cykelväg som ska kopplas ihop med både befintliga och nya vägar mot Hagaskolan.

Gällande hämtning och lämning till förskola samt varutransporter till skolan kommer dessa att ske via en infart från Lingsbergsvägen.

Parkering för både personal och besökare kommer att bli på Vallentuna IP:s parkering.

Hagaskolan väntas stå klar till höstterminen 2019.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Efter snöröjningskaoset i Täby – politikerna kräver bättring

Nyheter Tusentals felanmälningar har kommit in Under denna säsong har över 2300 felanmälningar gjort på vinterväghållningen. Nu kräver styrande politiker att Peab, som sköter snöröjningen, bättrar sig.fredag 15/2 16:40

Oro på Norrortsstall efter dödlig hästsmitta

Nyheter "Det är en katastrof det som har hänt" Det dödliga hästviruset som drabbat en ridskola i Åkersberga tycks ännu inte ha spridits till grannkommunerna. Men oron är stor på många stall.fredag 15/2 16:30