Åtgärder. Flera trafikåtgärder ska göras för att vägen till Hagaskolan ska bli mer säker inför skolstart nästa år. Foto: Mostphotos

Så ska trafiken bli säkrare kring den nya Hagaskolan

Ny gång- och cykelbana, busshållplats och belysning. Det är några av de trafikåtgärder som planeras i samband med bygget av Hagaskolan.

  • Publicerad 16:48, 3 dec 2018

I samband med att Hagaskolan ska byggas upp planeras det trafikåtgärder, både i anslutning till skolan men även i närområdet.

Parkvägen ska breddas och få en ny gång- och cykelbana med upphöjda övergångsställen. Man kommer även anlägga en särskild lämningsplats där grundskoleelever kan släppas av med bild.

Korsningen Parkvägen - Lindholmsvägen kommer att få förbättrade övergångsställen samt bättre kopplingar till de befintliga gång- och cykelvägarna.

Ny busshållplats

På Lingsbergsvägen i höjd med Karlavägen och Engelbrektsvägen kommer en busshållplats byggas med upphöjda passager. Detta för att skapa säkra gångstråk ned mot skolan där bilar ska tvingas ta hänsyn till de gående.

Lingsbergsvägen kommer också att få en ny belyst gång- och cykelväg som ska kopplas ihop med både befintliga och nya vägar mot Hagaskolan.

Gällande hämtning och lämning till förskola samt varutransporter till skolan kommer dessa att ske via en infart från Lingsbergsvägen.

Parkering för både personal och besökare kommer att bli på Vallentuna IP:s parkering.

Hagaskolan väntas stå klar till höstterminen 2019.

Här får hundarna egen lekplats i Täby

Nyheter Blir den fjärde i kommunen Nu är det beslutat att Täby får ännu en hundlekplats i kommunen, det blir den fjärde i kommunen.fredag 17/5 16:41

Bo fick kvarnens vingar att snurra igen

Nyheter Uppfinnaren: Finns mängder med problem, men också mängder lösningar Han är den 79-årige Vallentunabon som äger sju olika företag och exporterar produkter till ett 70-tal länder. Han är uppfinnarsonen som började hitta på egna produkter i 20-årsåldern – och som 60 år...fredag 17/5 16:12
Stockholm Direkt