Flaskhals. En ny rondell är på gång vid Herrestavägen/Kalvshällavägen, som kommunen hoppas ska öka framkomligheten för bilister. Foto: Mikael Andersson

Så ska värsta trafikkaoset vid Barkarby handelsplats lösas

Om du fastnat i trafiken runt handelsplatsen i Barkarby är du inte ensam. Nu är den första av flera planerade rondeller på gång för att minska köerna.

  • Publicerad 11:26, 31 okt 2018

I december rapporterade StockholmDirekt om de planer som då fanns på att underlätta trafiksituationen i handelsområdet i Barkarby.

Bland annat handlade det om att bygga mindre rondeller längs Herrestavägen, och att förbättra framkomligheten för de som går och cyklar.

Just nu pågår arbetet med den första nya rondellen, i korsningen Herrestavägen/Kalvshällavägen. Den ska vara klar 21 november lagom till att julhandeln drar igång.

– Vi bygger bort en av flaskhalsarna, det är en början på att få en mycket bättre trafiksituation, säger Hans Enelius, chef för park och gata i Järfälla kommun, och fortsätter:

– Det är den första av flera nya cirkulationsplatser som ska byggas närmaste åren, och vi tror att det här är den som ger störst effekt. Det är många som blir stående där och blockerar varandra.

Så ska kökaoset på Barkarby handelsplats lösas

Fler rondeller kan dröja

Planen är alltså att bygga fler rondeller längs Herrestavägen, liksom en ny gång-och cykelbana.

Men det dröjer åtminstone till nästa år – det är budgeten som ska röstas igenom i kommunfullmäktige i december som avgör om det kommer finnas pengar till att genomföra trafikförändringarna eller inte.

– Den gångbana som finns i dag fungerar inte helt bra, vi vill att det ska bli bättre framkomlighet även för de som inte är bilburna, avslutar Hans Enelius.

BORNHALL: Barkarby handelsplats – värre än ett träningspass

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nya sporten: Slåss med lasersvärd

Nyheter SE FILMEN: Dueller i en gymnastikhall långt, långt borta... Hört talas om ludosport? Antagligen inte. Sporten där man slåss med ljussablar som lyser och låter har bara drygt 50 utövare i Stockholm – men bland dem är passionen för ljussvärdsfäktningen stor.fredag 16/11 11:45

Brutalt bilrån mot familj i Stockholm

Nyheter Familj hotades med pistol En familj i Jakobsberg blev under natten väckta av att två personer knackade på dörren till deras bostad. När de öppnade blev de rånade.fredag 16/11 7:49