Lägre pris. Stockholmshusen och studentbostäder sett från gång- och cykelvägen. Foto: Illustration: Stockholms stad

Så ska Västertorp och Mälarhöjden förtätas

Nya Stockholmshus och studentlägenheter planeras byggas i Västertorp/Mälarhöjden. Ett lamellstaket ska skydda mot den hårt trafikerade Södertäljevägen.

  • Publicerad 07:00, 25 jan 2018

Mellan Västertorpsvägen och Södertäljevägen planeras 265 nya bostäder, kvarteret Fotsacken. 100 av lägenheterna byggs i fyra Stockholmhus, billiga hyreslägenheter som ska gå snabbt att bygga, med fyra till sex våningar och gemensam innergård. Alla lägenheter kommer att ha balkong eller uteplats mot gården. Totalt kommer 165 studentbostäder att byggas, dels i ett flerbostadshus och dels även genom en tillbyggnad på ett hotell som finns i området.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Då flera bostadskomplex ska byggas i trakten anser stadsdelsförvaltningen att det är nödvändigt att se över möjligheter över byggande av parker och grönområden i området för att få en mer sammanhållen planering.

– Vi kommer att se över förslag om att bygga lekplatser för Stockholmshusen, säger Tara Nezhadi, stadsplanerare på stadsbyggnadskontoret.

Ett lamellstaket ska sättas upp som bullerskydd för Södertäljevägen, och man ser även över möjligheter att flytta en busshållplats 60 meter västerut för att förenkla trafiksituationen. Men ännu finns inget datum för när bygget kan börja.

– Först måste byggplanen vinna laga i kraft, jag hoppas att den börjar granskas i sommar, i så fall kan Stockholmhusen ha möjlighet att börja byggas med start från 2019, säger Tara Nezhadi.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vill förbjuda cyklister längs Årstaviken

Nyheter Södermalmsbo bakom nytt förslag Cyklisternas förutsättningar att cykla på Söder har förbättrats så pass mycket att flanörer och joggare nu borde slippas utsättas för dem på promenadstråket längs Årstaviken, skriver en Södermalmsbo...måndag 21/5 17:10

Uppåt för krisande kommunal skola i Söderort

Nyheter Positiva besked inför hösten Det verkar våras för Kärrtorps gymnasium, trots allt. Efter andra antagningen har antalet elever ökat. Men än är det osäkert hur många klasser det blir i höst.måndag 21/5 17:03