Så slog snöyran mot Ekerö

Ett ymnigt snöfall täckte på några timmar in Mälaröarna i ett tjockt täcke på förmiddagen. Men trafikkaoset lyste med sin frånvaro.

  • Publicerad 11:47, 21 nov 2017

Vi har en bra arbetsmiljö så det blir inte stressigt.

Stora flingor började falla vid 08-tiden och efter bara någon timme var Mälaröarna inbäddade i flera centimeter tjock snö. Inne i stan gjorde det plötsliga snöfallet och halkan att all busstrafik blev indragen. Men på Mälaröarna var effekterna inte lika dramatiska.

En busschaufför som Mälarö Tidning pratar med säger att det var varken plogat eller sandat när han på morgonen körde linje 177 från Skärvik och 309 från Kaggeholm.

– Men det är lugnt. Jag har kört i 37 år så jag oroar mig inte, säger han.

I Ekerö centrum har Svensk markservice hand om snöröjningen. Ida Fredriksson handskottade och sandade under dagen och hon välkomnar snön.

– Vi har en bra arbetsmiljö så det blir inte stressigt. Jag tycker oftast att det är helt underbart att få vara ute.

De flesta hon har mött har varit glada över snön och tacksamma att den röjts undan.

Men snön lär inte bli långvarig denna gång. Redan till helgen kan det vara barmark igen, då SMHI har utfärdat regn under onsdagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Mälarö Tidning har sommarstängt

Nyheter Vi har semester och är tillbaka i början av augusti. Trevlig sommar önskar Mälarö Tidning.onsdag 4/7 13:59

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Följ oss på Twitter