Nya tränare. Janne Mian blir ny huvudtränare och tillsammans assisterande tränare Martin Foyston (tv) vill de jobba med unga talanger.

Så ställer Frej om inför spel i Ettan

Nu är det bestämt att Janne Mian blir huvudtränare för Frej när de tar nya tag, tillsammans med Hammarby, efter 2019 års fall ur superettan.

  • Publicerad 12:11, 28 jan 2020

2019 blev ett tungt år, IK Frej åkte ur superettan efter fem år. Klubben står nu inför nya utmaningar i Ettan, med ett nytt ungt lag.

– Jag är hoppfull, med tanke på vår organisation och var tränarstab som är trygg, säger Stefan Dejemyr, ordförande i IK Frej Täby Herrfotboll.

Nu står det klart att Janne Mian blir ny huvudtränare för Frej. Han var under förra året tränare tillsammans med Pablo Piñones-Arce, som gått över till att träna Hammarbys damer. Martin Foyston blir assisterande tränare. 2019 tränade han Hammarbys P19-lag.

Samarbetet med Hammarby fortsätter

Att Hammarby kommer att fortsatta sitt samarbete med Frej in i 2020 står också klart.

– Det är inspirerande och kul och jag ser det som ett projekt, vi vill skapa en plattform för att få unga spelare att ta sig uppåt i systemet som kanske är lite annorlunda, säger Janne Mian.

Nu läggs ett pussel för att få till nya truppen.

– Det kommer att bli stora förändringar, vi hade så klart velat behålla många men flera spelare lever på fotbollen och med degraderingen till Ettan kan de inte fortsätta, säger Stefan Dejemyr.

Unga spelare i fokus

Tillsammans med Hammarby vill Frej istället satsa på att utveckla unga talanger.

– Drömmen är att få utveckla någon av våra yngre spelare, säger han.

Stefan Dejemyr menar att det varit några år av uppförsbacke, men ser ändå positivt på kommande säsong.

– Vi har slitit i fem år, organisatoriskt och ekonomiskt. Förra året tog vi krafttag men så åker vi ur. Jag har en målsättning att komma på den övre halvan. Med tanke på de truppförändringar vi gör så ska man inte skynda för snabbt, säger han.

Samarbete mellan Täbylagen

Täby FK kommer som bekant även de spela i Ettan i år och Stefan Dejemyr sa redan förra året till TäbyDirekt att han vill se ett samarbete mellan lagen.

– Man bör hitta närmare samarbeten för att komma till den nivån där vi har varit, säger han.

Han säger att klubbarna har en "gemensam samsyn i frågan".

– Vi för kontinuerliga utvecklingsmöten men vi är inte konkret där ännu, säger han.