HOPP I PLURRET. Planerna på ett badhus i Träkvista är på gång. Under sommaren har man tittat på flera saker som ska finnas i badhuset när det väl är klart. Däribland en relax-avdelning. Foto: Norrtälje kommun

Så stor blir notan för badhuset i Träkvista

Planerna på badhuset i Träkvista fortskrider. Under september förväntas en arkitekt ha färdigställt en första skiss på det sprillans nya badhuset. Notan väntas landa på 230 miljoner kronor.

  • Publicerad 11:42, 7 sep 2020

Norrtälje har många likheter med den vision vi har för Ekerö badhus

Under sommaren har byggföretaget Cobab, tillsammans med kommunen, arbetat för att ta fram en plan för det framtida badhuset.

– Det har blivit jättebra, och det känns verkligen som att vi har en bra bas att stå på, säger projektledaren Berit Nilsson.

Inspiration från Norrtälje

Bland annat har de kommit fram till att badhuset ska vara ungefär 4 500 kvadratmeter stort. Det är samma storlek som ett badhus i Norrtälje, som de valt ut som referens för badhuset i Träkvista.

– Norrtälje har många likheter med den vision vi har för Ekerö badhus, och därför lika förutsättningar. Det innebär inte att vi bara ser till Norrtälje. Vi tittar givetvis på andra badhus och hämtar inspiration från flera platser också, säger Berit Nilsson.

I direktiven från politikerna finns det flera saker listade som ska finnas i badhuset – men inte exakt hur. Hur-frågan är något som arbetsgruppen på badhuset har satt sig ned och kikat på under sommaren. Då har man, utifrån politikernas direktiv, kommit fram till att bland annat följande ska finnas i badhuset:

Åtta fasta simbanor, läktare med 50 platser och en relaxavdelning med två bubbelpooler.

Första skiss senare i september

Det som händer närmast är att arkitekten som fått i uppdrag att rita badhuset ska lämna en första vision senare i september.

– Sen får vi besluta om vi är nöjda med den eller om vi skulle vilja se ändringar, förklarar Berit Nilsson.

Prislappen för badhuset beräknas landa på 230 miljoner kronor, och om allt flyter på utan komplikationer kan ett invigningsdopp ske vid årsskiftet 2022/2023.

Planen:

Budgeten ligger på 230 miljoner kronor. Där ingår utöver badhuset också parkering för runt 100 bilar och 100 cyklar.

Det planeras för en motionsbassäng på 25 x 20,5 meter, en multibassäng på 12,5 x 8,6 meter och en undervisningsbassäng på 12,5 x 8,6 meter.

Det planeras också för ett barnplaskområde, bubbelpoolar och bastu, både i anslutning till omklädningsrummen och till poolområdet.

Visa merVisa mindre

LIKHETER. Badhuset i Norrtälje har använts som referensobjekt för badhuset på Ekerö. Foto: Norrtälje kommun

Nu fortsätter arbetet med tunneln på Lovön

Nyheter Ny entreprenör för Förbifarten på plats En ny entreprenör är i dagarna på plats för att slutföra tunnelarbetet under Lovön. Sommaren 2023 beräknas sprängningsarbetet vara klart.torsdag 17/9 16:59

Snart öppnar ny rastgård för fyrbenta i Ekebyhov

Nyheter Ska smyckas med ädelträd från Wallenbergs allé Snart står hundrastgården vid Ekebyhovsdalen klar. Där kommer våra fyrfota vänner kunna gå på upptäcktsfärd bland tunnlar och hinder.torsdag 17/9 11:42

Flera gymnasieelever har provat narkotika

Nyheter Nu har resultatet presenterats. Ökningen störst bland killar på gymnasiet Fler elever i årskurs två i gymnasiet har provat narkotika. Det visar resultatet i den senaste Stockholmsenkäten, där totalt 188 ungdomar från Ekerö har svarat.onsdag 16/9 16:50