Ingen gripen. Vem som ligger bakom detonationen på Östermalm tidigare i veckan är fortfarande oklart. Foto: Mostphotos/Josefine Thureson Kämpe

Så utreder polisen explosionen på Östermalm

Nu är det tre dagar sedan en kraftig explosion inträffade på Gyllenstiernsgatan på Östermalm. Fortfarande har polisen ingen gripen och just nu söker de tips och uppgifter om händelsen.

  • Publicerad 11:45, 16 jan 2020

Polisen utreder explosionen på Gyllenstiernsgatan som allmänfarlig ödeläggelse och det finns i nuläget inget som tyder på att det handlar om en terrorhändelse. Ingen har frihetsberövats.

Polisen: "En av de kraftigaste explosionerna vi haft i regionen"

Det polisen gör nu är att samla in tips och uppgifter från olika håll. Under onsdagen knackade man dörr i området.

– Vi pratar med personer som kan ha uppgifter att lämna. I utredningen tar vi också hjälp av eventuella kameror som finns i området och kan vara till hjälp, säger Anders Bryngelsson, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Har ni hittat några kameror som filmat mot gatan?

– Det kan inte jag svara på.

Polisen uppmanar de som har uppgifter som kan vara intressanta i ärendet att höra av sig.

Explosionen rubriceras som en särskild händelse, vilket innebär att polisen tittar på tidigare händelser, både i regionen och nationellt, för att se om det finns ett samband.

Hyresgäster snart tillbaka efter explosionen

I veckan har man lagt extra resurser för att ha fler poliser ute på Östermalm, något man kommer ha till och med fredag. Detta för att skapa trygghet i området och finnas tillgängliga för frågor.

Under eftermiddagen avslöjade SVT att den misstänkta gärningspersonen kan ha fångats på en av deras filmkameror.