Polisen på Kungsholmen har presenterat sina medborgarlöften för 2018. Foto: Mosphotos

Så vill polisen stoppa knarkstöket

Nu har polisen på Kungsholmen släppt listan på sina löften till medborgarna under 2018.

  • Publicerad 13:19, 8 jan 2018

Löftena har tagits fram genom statistiskt underlag och medborgardialoger som genomfördes under 2017. Trygghetsfrågor står i fokus 2018, där polisen ska genomföra åtgärder för att bland annat minska det öppna missbruket i stadsdelen.

Efter knarkstöket – skolgården kan stängas

Här är de tre löftena i sin helhet:

Missbrukarenheterna skall kontaktas av polis för att i samråd få fram problembilden runt respektive objekt. Åtgärder och förebyggande insatser skall ske för att minska öppet missbruk i gatu- och boendemiljö.

Bosamverkan skall leda till att föreningar och fastighetsbolag, som väljer att delta i grannsamverkan, kommer att få aktuell förebyggande information som berör boendesituationen och närmaste omgivningarna. Utskick samt råd, stöd och materiel kommer att tillhandahållas.

Cykeltrafikanter skall förses med mer information om gällande regler för att förebygga olyckor på cykelbanor och i rondeller.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Genomförandet av dessa löften under 2018 vill polisen ska leda till att medborgarna känner av polisens närvaro i stadsdelen, och man lovar att via bland annat media informera om de förändringar man gör under året.

Expert sågar ny "holländsk" cykelbana

Man vill även involvera andra aktörer så som stadsdelsförvaltningen, trafikkontoret, parkförvaltningen, MTR, SL och företagarföreningar i åtgärdena.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33

Motorbåt fattade eld – tre hoppade i vattnet

Nyheter SE FILMEN En mindre motorbåt fattade plötsligt eld efter vad som beskrivs som en explosion strax före klockan halv ett på torsdagen. Släckning pågår. "Vi satt och solade när det plötsligt small", säger vittnet...torsdag 19/7 13:17