Lokaler. , berättar Maria Stockhaus (M), ordförande på det kommunala bolaget. Foto: Anton Kyhlbäck/Pauline Cederblad

Så vill Sollentunahem använda sina lokaler

Flera lokaler står oanvända på Malmvägen - samtidigt som föreningar har svårt att hitta lokaler. Sollentunahems vd menar att många av lokalerna inte är anpassade för föreningar.

  • Publicerad 16:00, 14 feb 2020

Flera föreningar i Västra Tureberg har meddelat att de kan komma att stå utan lokal inom snar framtid, efter att de fått sina hyreskontrakt uppsagda av fastighetsbolaget Hembla. Det rapporterade SollentunaDirekt om förra veckan.

Syrianska föreningen kan bli hemlös

Samtidigt har det kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem flera butikslokaler på Malmvägen, som står oanvända. Maria Stockhaus (M), ordförande i Sollentunahems styrelse, framhåller att de idag hyr ut till föreningar, men att de inte har särskilda regler för föreningar.

– Sollentunahem hjälper föreningar, och har kontakt med föreningslivet. Vi har tjänstemän som har god lokalkännedom, och det finns inget motstånd till att släppa in föreningar, säger hon.

Sollentunahem har uppemot 320 kommersiella lokaler i kommunen.

Manfred Holmelin, tillförordnad vd för Sollentunahem, berättar att de arbetar med att hyra ut de tomma lokalerna på Malmvägen. En orsak till att föreningar inte kan hyra dem under tiden är för att de inte är anpassade, menar han:

– Föreningslokaler ska vara utrustade med bra ventilation och utrymningsvägar. Det är något annat än att ha en serviceinrättning, eller en butik.

Ser ni ett problem med de tomma lokalerna?

– Vi önskar att vi kunde hyra ut till fler butiker och serviceinriktade verksamheter. Och det arbetar vi aktivt för att göra.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Två nya verksamheter i Edsvik

Nyheter "Det har varit rekordantal besökare" Fler och fler verksamheter har börjat fylla lokalerna på Stallbacken efter att de stod tomma under hösten. Två studios flyttar in - en för träning och en för konst.måndag 25/5 17:04

Kulturförening tar känd utställning till Edsviken

Nyheter Fotografikonst ska fylla väggarna på Stallbacken Kulturföreningen Darkroom tar den kända Planket-utställningen till Stallbacken i sommar för att ställa ut fotografikonst.fredag 22/5 10:49

Grovt rån mot bensinstation i Häggvik

Nyheter Ska ha hotat till sig tobak En större polisinsats ryckte under natten till onsdagen ut efter ett rån mot en bensinstation i Häggvik.onsdag 20/5 17:17
Stockholm Direkt