Lokaler. , berättar Maria Stockhaus (M), ordförande på det kommunala bolaget. Foto: Anton Kyhlbäck/Pauline Cederblad

Så vill Sollentunahem använda sina lokaler

Flera lokaler står oanvända på Malmvägen - samtidigt som föreningar har svårt att hitta lokaler. Sollentunahems vd menar att många av lokalerna inte är anpassade för föreningar.

  • Publicerad 16:00, 14 feb 2020

Flera föreningar i Västra Tureberg har meddelat att de kan komma att stå utan lokal inom snar framtid, efter att de fått sina hyreskontrakt uppsagda av fastighetsbolaget Hembla. Det rapporterade SollentunaDirekt om förra veckan.

Syrianska föreningen kan bli hemlös

Samtidigt har det kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem flera butikslokaler på Malmvägen, som står oanvända. Maria Stockhaus (M), ordförande i Sollentunahems styrelse, framhåller att de idag hyr ut till föreningar, men att de inte har särskilda regler för föreningar.

– Sollentunahem hjälper föreningar, och har kontakt med föreningslivet. Vi har tjänstemän som har god lokalkännedom, och det finns inget motstånd till att släppa in föreningar, säger hon.

Sollentunahem har uppemot 320 kommersiella lokaler i kommunen.

Manfred Holmelin, tillförordnad vd för Sollentunahem, berättar att de arbetar med att hyra ut de tomma lokalerna på Malmvägen. En orsak till att föreningar inte kan hyra dem under tiden är för att de inte är anpassade, menar han:

– Föreningslokaler ska vara utrustade med bra ventilation och utrymningsvägar. Det är något annat än att ha en serviceinrättning, eller en butik.

Ser ni ett problem med de tomma lokalerna?

– Vi önskar att vi kunde hyra ut till fler butiker och serviceinriktade verksamheter. Och det arbetar vi aktivt för att göra.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Åtal väcks efter misshandeln på Kärleksudden

Nyheter 20-åring misstänks även för barnpornografibrott och rån I dag, fredag, väcks åtal mot den man i 20-årsåldern som har suttit häktad misstänkt för försök till mord ute på Kärleksudden i februari förra året. Han är även misstänkt för en rad andra brott,...fredag 28/2 14:40

Här är tiden är ur led i Sollentuna

Nyheter Flera klagomål till kommunen - som inte är ansvariga för driften. Flera klockor i Sollentuna håller inte rätt tid eller går enligt andra tidszoner. Nu har Sollentunabor klagat till kommunen, men de ansvarar inte för aktuella klockorna.torsdag 27/2 16:30
Stockholm Direkt