Foto: Mostphotos

Sadeltjuvar slog till igen

Stallägare, var på er vakt. I helgen skedde det femte inbrottet i en sadelkammare i Enköping på kort tid. Bland övriga brott noteras en sänkt båt, ett knivhugg i rumpan samt en tjuv utan bensin.

  • Publicerad 10:50, 2 okt 2017

Under flera helger har stall i Enköping haft inbrottstjuvar på besök. Det är uppenbart tjuvar som vet vad de ska ta.

I helgen, under natten mellan lördag och söndag, bröt de sig in i ett stall i Simtuna och stal sadlar, träns och täcken för 70.000 kronor.

Motsvarande brottslighet finns även i Uppsala där fyra stall haft inbrott under hösten.

Körde aggressivt. En 25-årig Bålstabo som kört aggressivt på gamla E18 i en utlandsregistrerad bil visade tecken på att vara narkotikapåverkad då hans bil stoppades av polisen.

Han medtogs för kroppsbesiktning, men släpptes senare.

Sänkt båt. Då en båtägare kom till Österby Båtklubb i Vallby fann han sin båt på botten av sjön. Då båten togs upp konstaterades att bottenpluggen skruvats ur varpå båten vattenfyllts och sjunkit till botten.

Båten, en styrpulpetbåt på knappa fem meter, fick skador på motor, skrov och reglage, bland annat.

Misshandel. Lördagen hade blivit söndag då det uppstod bråk på Statthörnan i Enköping. Två män slogs, den ene tog stryptag och fick ner den andre på golvet samt gav honom knytnävsslag innan vakter kunde avbryta. En Enköpingsbo i 30-årsåldern är misstänkt för misshandel.

Knivhugg. Då polis kallades till Lillsidan efter ett bråk utomhus fann de en man som hade fått ett knivhugg i rumpan. Han fördes till lasarettet i Enköping, men skadorna bedömdes som lindriga.

Gärningsmannen hann dock lämna platsen och den drabbade ville inte samarbeta med polisen i sökandet efter den som högg.

Soppatorsk. En stor mängd stöldgods hittades i en bil på Kolarviksvägen på lördagskvällen. Brottet upptäcktes sedan flera personer anmält att en man betett sig underligt då han gått runt och bett om bensin.

Mannen är nu misstänkt för grov stöld. Det är dock inte klargjort varifrån stöldgodset kommer. Eftersom en kniv fanns lättillgänglig i bilen misstänks han även för brott mot knivlagen.

Inbrott på Friskis. En kassalåda med okänd mängd kontanter stals vid ett inbrott på Friskis & Svettis på Sandgatan i Enköping under natten till måndagen. Då väktare kom till platsen var gärningsmännen inte kvar.

Hemfridsbrott. På Bergsgatan slogs fönster sönder på en lägenhet och en man i 40-årsåldern tog sig in i en jämnårig mans lägenhet. Den ene av männen, hen hann lämna platsen, är misstänkt för hemfridsbrott och skadegörelse. Den andre är misstänkt för drogmissbruk.

Repad bil. En bilist som parkerat på Idrottsallén under fredagen fick mellan 20 och 50 repor på en bildörr. Ingen misstänkt finns för brottet.

Inbrott. Genom att bryta upp ett källarfönster tog sig tjuvar in i en villa på Dr Westerlunds gata under fredagen. Vad som stulits är okänt då ägarna är bortresta.

Olovlig körning. En kvinna i 30-årsåldern körde utan körkort på E18 mellan Grillby och Ekolsund. Hon är misstänkt för olovlig körning, samt brott mot knivlagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19