Taif Albela (ägare) och Bengt Robing (förra ägaren) på Ritornos nya bageri på Dalagatan 41. Foto: Mimmi Epstein

Säg hej till Ritornos nya bebis på Dalagatan

En bebis har fötts. Det säger ägaren Taif Albela om Ritornos nya bageri och kafé på Dalagatan.

  • Publicerad 09:28, 31 maj 2015

Precis intill nya tunnelbaneuppgången Vanadis, i lokalerna där Jalles bageri huserade förut, finns Ritornos nya filial. Tidigare har man bakat en del bröd och bakverk på det klassiska fiket på Odengatan och köpt in en del. Nu kommer allt som säljs på Ritornos båda kaféer att vara bakat på Dalagatan i stenugn.

– Det är viktigt för oss att kaféerna ligger nära varandra så att inte fraktvägen blir för lång. Vi har köpt in en elbil också och använder så mycket ekologiskt och närproducerat som vi kan när vi bakar och lagar mat, säger Taif Albela som äger Ritorno tillsammans med brodern Nasir Albela.

Påminner om "gamla" Ritorno

Igenkänningsfaktorn är hög för den som känner till Ritorno på Odengatan. Golvet, speglarna och träinredningen påminner om "moderfikets".

– Det har hela tiden varit målet. Disken kommer från 30-talet och är från Frankrike, säger Bengt Robing, som ägde Ritorno fram till 2007 och som har varit med och tagit fram inredningen till det nya bageriet och kaféet.

Mittemot honom i fönstret som vetter mot Vanadisvägen står en jättegiraff, ett gosedjur.

– Jag fick tipset av en väninna som är arkitekt och som sett giraffen på Stockholms Auktionsverk, säger Bengt Robing.