Såhär blir Ringens nya foodcourt – men väntan är inte över än

Vi har väntat och väntat – och får vänta ännu lite längre på Ringens nya matscen. Men idag gläntades det lite på byggplanket.

  • Publicerad 16:31, 21 okt 2015

Jag tror vi kommer överträffa alla förväntningar. Det är ett unikt koncept.

De flesta reportrarna förväntade sig nog att få se mer vid dagens pressträff i Ringen. Med bygghjälm och väst på fick släpptes man in bakom planket och fick se... en byggnadsplats. Men det är inte längre en hemlighet vad det ska bli av bygget.

Teatern, som det kallas, öppnar den 5 december och kommer bestå av nio kök och ett patisserie. Många av kockarna som ligger bakom satsningen är sedan tidigare berömda för sina krogar – exempelvis Magnus Nilsson (Fäviken) Adam Dahlberg och Albin Wessman (Adam&Albin Matstudio).

Veganskt och ekologiskt

Maximillian Lundin kommer också öppna Sveriges första helt ekologiska och veganska fastfood-ställe.

De olika köken kommer att omringas av läktare med 250 sittplatser där man sitter och äter, dricker och umgås.

En naturlig mötesplats

– Vi vill skapa en naturlig mötesplats som tilltalar både befintliga kunder och lockar nya, säger Henriette Johansson, centrumchef för Ringen.

Konceptet Teatern har utvecklats av AMF Fastigheter och matentreprenören Ricard Constantinou, som ligger bakom bland annat K-märkt och K25.

– Jag är uppvuxen här och tycker att stadsdelen har varit underrepresenterad i matväg. Inget av det som kommer presenteras här har funnits i närområdet tidigare, säger Ricard Constantinou.

LÄS ÄVEN: Inga kvinnliga krökare i Ringens nya foodcourt

Värt väntan

Henriette Johansson tror inte att någon kommer bli besviken efter att ha fått vänta så länge på att bygget ska bli klart.

– Jag tror vi kommer överträffa alla förväntningar. Det är ett unikt koncept, säger hon.

Fram till den 5 december får dock Ringens kunder stå ut med att det är en byggnadsplats bakom ett plank.

LÄS ÄVEN: Före detta köttälskare öppnar helt vegansk och ekologisk fastfood-restaurang