En skiss på hur den nya idrottshallen kan komma att se ut. Foto: AIX arkitekter

Såhär kan Söderorts nya idrottshall se ut

Den nya idrottshallen som planeras vid Bolidenplan byggs i två våningar intill en helt ny F-9-skola. Platsen är grönområdet precis norr om rondellen.

  • Publicerad 17:00, 20 jan 2020

Planerna på att bygga en ny fullstor idrottshall vid Bolidenplan rullar vidare. Det är grönområdet norr om Bolidenplan, i Steningeparken, som ska bebyggas med en F-9-skola och en idrottshall, vid korsningen Skagersvägen-Johanneshovsvägen. 

Idrottshallen ska få måtten 24x43 meter och för att få plats med en skola också byggs hallen i två våningsplan. Servicedel med omklädningsrum, förråd och driftytor placeras i markplan tillsammans med ett rörelserum eller danslokal. Själva hallen blir då på plan två.

Färdig 2028

Bolidens idrottshall och skolan är en del av nya Årstastråket och alltihop ska stå färdigt först år 2028, med planerad byggstart 2026. Årstastråket genomförs i tre etapper; etapp ett Arlabacken, etapp två Valla torg och etapp tre Bolidenplan och totalt planeras cirka 3 000 nya bostäder i de tre etapperna.

Tanken är att området Bolidenplan på sikt ska kopplas ihop med omgivande stadsdelar, som Gullmarsplan och nya Slakthusområdet, även Lindeparken. Förutom skolan och hallen planeras 1 500 (av de totalt 3 000) nya bostäder i det här området, ett nytt kontorshus, flera förskolor och butikslokaler.

Sisab kommer att presentera ett underlag för så kallat inriktningsbeslut för idrottshallen, som ska upp i idrottsnämnden så småningom.

Hon startar springgrupp för kvinnor i Hammarby

Nyheter "Läskigt när det är mörkt ute" Nina Jardegart är trött på att känna sig otrygg i motionsspåret om kvällarna. Nu har hon startat en Facebook-grupp som ska få henne och andra kvinnor att våga dra på sig löpardojorna även när det är...torsdag 27/2 16:53

Slitet centrum i Söderort till salu

Nyheter Staden inte intresserad Efter år av kritik mot nuvarande fastighetsägare – nu säljs Rågsveds centrum. Vilka som köper är inte klart, men staden är inte intresserad.torsdag 27/2 16:03