Dödskorsning. Det ska bli säkrare där Badstrandsvägen möter Essingeringen. Frågan är när. Foto: Christoffer Röstlund Jonsson

Säkrare trafik på Stora Essingen dröjer

Efter dödsolyckan: arbetet med att göra Stora Essingens trafik säkrare skulle börja i höst. Nu skjuts allt på framtiden. Staden har svårt att hitta tillräckligt billiga byggjobbare.

  • Publicerad 11:42, 25 okt 2019

Trafiksituationen på Stora Essingen har länge upplevts som problematisk. Värst är korsningen Badstrandsvägen/Essingeringen. Sommaren 2017 inträffade där en dödsolycka, vilket fick kommunen att lova mer säkerhet.

Och i april i år så klubbade man slutligen en omfattande plan för att bygga om området kring korsningen. Även den lilla broparken ska snyggas till och det blir en ny cykelbana. Spaden var tänkt att sättas i marken nu under hösten 2019, klart och betalt under 2020.

"Det är sekteristiskt på Stora Essingen"

Det blir inte så. Trafikkontoret har problem att få tag i en entreprenör som kan göra jobbet. Nu siktar man istället på att få igång bygget den 1 april 2020, och färdigt ett år senare.

Upphandlingen av entreprenör fick avbrytas då alla anbud som kom in låg långt över stadens budget på 15 miljoner kronor. En ny upphandling inleds inom kort och trafikkontoret hoppas ro en lite billigare entreprenör i hamn innan årsskiftet.

Så ska Stora Essingens trafik bli säkrare