Framtida boenden. Så här kommer lägenheterna att se ut. Foto: Illustration Tobin Properties

Säljknepet för nyproducerat: köp lägenheten och hyr ut

"Unum är uthyrningsvänligt", följt av ett räkneexempel vad en vinst på att köpa en lägenhet och hyra ut skulle kunna vara. Så står det i en annons för lägenheterna som ska byggas i Roslags Näsby.

  • Publicerad 14:31, 26 jun 2017

"Unum" är ett bostadsprojekt som ska byggas i Roslags Näsby, Täby. Nyligen tog man ett annorlunda grepp för att locka köpare. I en annons skriver man vad vinsten kan bli om man hyr ut bostaden istället för att bo där själv.

Enligt Tobias Lewandowski på Tobin properties, som bygger bostäderna, kretsar inte marknadsföringen generellt kring uthyrningsmöjligheten.

– Efter att ha fått många förfrågningar har vi gjort ett utskick som tar upp just möjligheten att vara flexibel i sitt nyttjande, säger han.

– Ska barnen studera och kanske göra ett utbytesår till exempel, vill man vara trygg i att det går att hyra ut under glappen som kan spänna över år.

Kommer bostadsrättsföreningen vara anpassad på något speciellt sätt för att man ska få hyra ut mer än ett år?

– I bostadsrättsföreningens stadgar finns det inget övre tak för uthyrning. Det är medlemmarna, liksom i alla andra bostadsrättsföreningar i Sverige, som bestämmer villkoren för förening framöver.

Daniel Senkal, mäklare på Länsförsäkringar i Täby som ska sälja lägenheterna, har inte tidigare sett att man marknadsför nyproducerat som ett uthyrningsobjekt.

– Föreningar som kommit till efter att man ändrade reglerna för uthyrning har kommit mer åt det hållet. Ofta har det marknadsfört lite mer internt. Annars har jag inte sett det tidigare, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

15-åringar ertappade inbrottstjuv i Täby – följde efter tills polisen kom

Nyheter "Hörde att det var någon på övervåningen" Två personer kunde gripas efter ett villainbrott i Näsbypark under fredagseftermiddagen. Tack vare effektiv hjälp från två 15-åringar kunde polisen snabbt rycka ut.måndag 18/6 13:23

Fortsatt tvist om felslagna golfbollar i Danderyd

Nyheter "Femtontalet golfbollar i veckan" Nu är det åter upp till kommunen att utreda fejden mellan Svenska kraftnät och Golfcenter Danderyd om de felslagna golfbollarna.måndag 18/6 10:23