Jenny Pitkänen och Josefin Rödström startade en grupp för föräldrar som träffas och går barnvagnspromenader i Norra Djurgårdsstaden. Foto: Sacharias Källdén

Sambons död blev starten för mammapromenader

Jenny Pitkänen var gravid i sjunde månaden när hennes sambo dog hastigt. Nu är barnvagnspromenaderna med andra mammor i Norra Djurgårdsstaden en viktig del av hennes sorgearbete.

  • Publicerad 15:30, 7 nov 2017

"Jag hade sett att det fanns liknande grupper på Facebook för andra stadsdelar där föräldrar träffas och går barnvagnspromenader, så jag la ut en förfrågan på nätet om det fanns andra föräldralediga mammor som var intresserade och fick tag i Josefin den vägen. Vi tog en promenad, hade trevligt och bestämde oss för att starta en grupp.

Två tisdagar har vi nu träffats och promenerat, senaste gången var vi sex personer och jag tror vi kan bli fler. Det är många barnfamiljer här och nyinflyttade. I en ny stadsdel som Norra Djurgårdsstaden är det fint att bygga upp ett nätverk av vänner, och några våra barn blir äldre så hoppas jag att de kan bli kompisar och att vi kan fortsätta umgås även efter föräldraledigheten.

För mig som ensamstående är det jätteviktigt att ha den här kontakten med andra föräldrar i området. Min son Williams pappa dog under graviditeten, en dag när jag kom hem så var han död efter ett hjärtfel. Vi visste ingenting om det innan det hände. Jag har inga problem att prata om det och jag har en ganska stor blogg där jag skrev om det direkt.

Eftersom Williams pappa var ganska känd i travvärlden så var det lite offentligt från början. Men ibland säger jag vi, istället för jag, när jag pratar med andra mammor om mitt liv. Mest för att det är jobbigt när de blir så ledsna när jag berättar vad som hänt. De tänker på ett liv utan deras barns pappa.

William är jättehärlig att promenera med, han skrattar hela tiden precis som sin pappa. En dag kanske det blir en travkusk av honom. Han gillar hästar och är redan Sveriges yngsta hästuppfödare eftersom han ärvt hästar av sin pappa."

Vill du också barnvagnspromenera i NDS?

Besök "Barnvagnspromenad Norra Djurgårdsstaden" på Facebook.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58