Planens tänkta placering och Fredhällsparken sett ovanifrån. Foto: Stockholms stad

Samfund hoppas stoppa fotbollsplan i park

Staden vill ersätta en fotbollsplan som försvinner vid bostadsbygge i Stadshagen med en ny i Fredhällsparken. Samfundet S:t Erik vänder sig nu till statens förlängda arm i regionen för att sätta p.

  • Publicerad 08:43, 24 apr 2018

Det Samfundet S:t Erik vill göra är att få till ett byggnadsminne av Fredhällsparken. Därmed skulle ett det vara omöjligt att få bygga en fotbollsplan där.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

”Fredhällsparken står nu inför ett akut hot genom den fullskaliga fotbollsplan som Stockholms stads idrottsförvaltning planerar att bygga i parken” skriver samfundet i ansökan till länsstyrelsen.

Jätteplanen för Stadshagen nära grönt ljus

Det här är andra negativa beskedet för de som vill ha fotbollsplanen på kort tid.

Nyligen rapporterade vi att elbolaget Ellevio ställer sig kritiska till planerna på grund av en elkabel som ligger i marken där planen planeras.

Fotbollsplanen i Fredhällsparken kan stoppas

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Robyn-fans tävlar om biljetter till hemligt gig

Nyheter Här möts de på Mariatorget för att interagera – med sina telefoner Nu på måndag är sista dagen för Robyn-fans att samla poäng till stjärnans hemliga gig i Stockholm. Så här går det till.söndag 21/10 20:00

Här byggs nya bron till Djurgården

Nyheter Då ska den vara klar Bygget av Folke Bernadottes bro som ska länka ihop norra och södra Djurgården är nu igång.söndag 21/10 9:02