Samma lokaltidning – snart med nytt namn

Mälarö Tidning byter namn. Snart får du hem MälaröDirekt i brevlådan. Men artiklar och annonser kommer vara sig lika även framöver.

  • Publicerad 07:00, 22 apr 2019

Ordet ”tidning” känns inte helt rätt för framtiden.

Sedan början av januari 2014 har Mälarö Tidning kommit hem direkt till er Mälaröbor och även funnits tillgänglig att plocka i ett flertal tidningsställ och butiker runt om i kommunen.

Namnet och logotypen har varit sig likt sedan dess, men nu väntar en liten förändring för tidningen.

Under våren ska nämligen Direktpress-koncernen, som gör lokala gratistidningar både i och utanför Stockholmsområdet, göra en namnändring på de allra flesta av koncernens tidningar, för att titlarna ska bli mer enhetliga.

Nytt namn väntar alltså även för Mälarö Tidning – som inom kort ska heta MälaröDirekt.

– Mälarö Tidning ingår i Direktpress-kedjan som för närvarande ger ut 39 lokaltidningar. Tidningsnamn och färger har varierat från tidning till tidning tidigare. Nu får hela kedjan en tydligare namnstruktur med gemensamma signalfärger som känns igen på alla våra utgivningsområden, säger Thomas Älgekrans, vd och ansvarig utgivare för Mälarö Tidning.

Från den 4 maj

Bakom ändringen finns även fler motiv än de rent grafiska.  

– Vi har andra kanaler där vi förmedlar nyheter och ordet ”tidning” känns inte helt rätt där för framtiden, säger Thomas Älgekrans.

Namndelen ”Direkt” har sedan 2015 använts i Direktpress-tidningarnas gemensamma nyhetssajt StockholmDirekt.

För Mälarö Tidnings del innebär det att färgen i ordet ”Direkt” ändras och i stället blir samma som den kompassros som redan finns i företagets logotyp i dag.

Varumärkesarbetet inleddes våren 2018 och koncernens plan är att namnbytet ska ske från och med den 4 maj, efter ett beslut av Direktpress styrelse.

Är det här en stor förändring?

– Egentligen inte, men det kommer nog bli en liten omställning i början, mest för oss själva tror jag. Det är tidningshuvudet som ändras från Mälarö Tidning till MälaröDirekt. Under året kommer vi också successivt att byta ut marknadsföringsmaterial, säger Thomas Älgekrans.

Påverkas det redaktionella innehållet eller annonser på något sätt?

– Nej.

Kommer läsarna få tidningen på samma sätt som tidigare?

– Ja, säger Thomas Älgekrans.

Koncernens tidningar i Västerås, Uppsala, Sigtuna och delvis i Väsby undantas från förändringen och kommer inte byta sina namn.

KRÖNIKA: Hösten är mer nystart än årsskiftet

Krönika Drygt två veckor har gått sedan vi drog igång andra halvan av tidningsåret här på MälaröDirekts redaktion. Vi har samma arbetsplats, rutiner och personal som när vi för några veckor sedan stängde ner...fredag 16/8 7:15

Senaste numret

Gilla oss på Facebook

Stockholm Direkt