Sandhgren lämnar Håbo Marknads AB

Turerna har varit många kring Lars-Erik Sandhgren. Nu är det klart att han lämnar sitt uppdrag som vd i Håbo Marknads AB. – Tyvärr måste jag konstatera att jag inte ser någon möjlighet att fortsätta att leda arbetet mot det förväntade resultatet, säger han.

  • Publicerad 12:12, 30 aug 2019

Det kom som en överraskande nyhet när Håbo Marknad AB:s styrelse meddelade att bolaget och dess vd Lars-Erik Sandhgren ”gått skilda vägar” torsdagen den 14 februari.

Snart nog stod det dock klart att Sandhgren fått sparken av en oenig styrelse. Moderaterna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna röstade för att Sandhgren skulle få sparken.

Det hela ledde till en politisk strid och onsdagen den 27 februari kom beskedet att styrelsen återinsatt Sandhgren.

– Jag är beredd att ta ett omtag om min arbetsgivare och ägare vill det och definitivt om företagarna vill det. Samtidigt vill jag bara ödmjuk och säga att tycker man att Lars-Erik har jobbat på ett sätt som man inte gillar så hoppas jag att man säger det till mig, sa Sandhgren när han återvände till uppdraget.

Nu står det alltså klart att han lämnar i alla fall och den här gången på eget initiativ, enligt ett pressmeddelande.

– När jag accepterade utmaningen att axla jobbet som VD lovade jag mig själv, min arbetsgivare och kommunens näringsliv att fokusera stenhårt på att Håbo ska bli en av landets ledande kommuner vad gäller näringslivsklimatet. Tyvärr måste jag konstatera att jag inte ser någon möjlighet att fortsätta att leda arbetet mot det förväntade resultatet. Förändringsarbetet är påbörjat och jag är övertygad om att det lyckosamt kommer slutföras av andra krafter. Därför väljer jag att gå vidare och önskar samtidigt Håbo kommun lycka till. Jag vill också rikta ett hjärtligt tack till alla er som stöttat och uppmuntrat mig under den här tiden, säger Sandhgren i samma uttalande.

Som tillförordnade vd i marknadsbolaget har utsetts kommundirektören Tobias Arvidsson. Det gäller fram till dess att ny lösning finns på plats eller annat beslutas.

Tillbaka. Lars-Erik Sandhgren återinsätts på sin tjänst som vd för Håbo Marknads AB. Foto: Bengt Johansson

Blåljus: Kört utan körkort så mycket att polis tog bilen

En man i 50-årsåldern har flera gånger åkt fast när han kört bil trots att han inte har körkort. När han gjorde det igen på fredagen tog polisen hans bil i beslag.lördag 14/9 10:42

Lars från Bålsta utslagen i Årets Kock

Nej, det blev ingen fullträff för Lars Niklasson den här gången heller. Bålstasonen nådde inte finalen i Årets kock.fredag 13/9 7:00

Senaste numret

Bålstabladet
Stockholm Direkt